Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DOSAR CORUPȚIE: FOSTUL VICEPREȘEDINTE AL CJ OLT, IOAN CIUGULEA, AJUNGE ÎN FAȚA JUDECĂTORILOR!

26. aprilie. 2021

Fostul președinte al Consiliului Județean Olt, Ioan Ciugulea, ajunge pentru prima dată în fața judecătorilor de la Tribunalului Olt în dosarul în care procurorii anticorupție îl acuză de luare de mită. Primul termen pe procedura camerei preliminare a fost stabilit pentrru data de 12.05.2021.

În acest dosar DNA îl acuză pe Ciugulea de faptul că în calitate de funcționar public – vicepreședinte al Consiliului Județean Olt și în același timp președinte al comisiei de evaluare a ofertelor constituită în scopul atribuirii unui contract de achiziție publică de către CJ Olt, în primăvara anului 2012, ar fi acceptat promisiunea remiterii unor sume de bani, formulată indirect de reprezentanții societății comerciale ce realiza executarea contractului, în schimbul asigurării că acel contract se va derula în bune condiții și pentru ca plățile să fie făcute la timp și fără probleme. Pentru plata mitei procurorii arată că reprezentanții societății comerciale care executa contractul ar fi simulat un circuit fictiv cu mai multe societăți comerciale, subcontractante. Aceste societăți ar fi supraevaluat serviciile prestate în derularea unor contracte preexistente.

Este vorba despre despre softul achiziționat în anul 2011 de Consiliul Județean Olt, condus de Paul Stănescu la acea vreme. Un contract de finanțare prin care accesa 4,4 milioane de euro din fonduri europene, bani ce au fost folosiți pentru implementarea unui sistem de gestionare a situațiilor de urgență, iar cea mai mare felie din această sumă a intrat în conturile firmei Asesoft International, controlată de Sebastian Ghiță, pentru achiziţionarea unui SISTEM DE MONITORIZARE ŞI AVERTIZARE PENTRU MANAGEMENTUL SITUAŢIILOR DE URGENŢĂ ÎN CAZ DE DEZASTRE PROVOCATE DE FENOMENE HIDROLOGICE, METEOROLOGICE ŞI DE POLUARE A MEDIULUI.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!