Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

SLATINA, BUGET VOTAT, APROBAT! SUGATIVELE -LA START!

20. aprilie. 2021

Cu toată poluarea din municipiu se simte deja mirosul banului pblic. Încă puțin(minim câteva ore pe directe!) și ”sugativele” vor începe să-i simtă și gustul pentru că azi, în ședință publică exaordinară de îndată a fost votat bugetul Municipiului Slatina. Are Moț pentru toți! Și n-are nici emoții. Sau mai bine zis n-a avut nici măcar vreo tresărire că proiectul de buget n-ar trece de votul Brelocului motiv pentru care nici nu s-a deplasat la ședință așa cum se obișnuiește în general la toate localitățile(n.n. inclusiv CJ Olt!!! În plus, cine poate susține mai bine cauza dacă nu trio-ul de pe Kogălniceanu- Cismaru, Vâlceleanu, Stăncioiu- dovedit a fi un de suces în gestionarea banului public. E suficient să te uiți în dreptul lui Cismaru la lucrările de construcți(asfaltări, proiectări, reabilitări termice, ec ) la Vâlceleanu să urmărești chiar și ațele ce curg din mochetele din unitățile de învățământ iar la Stăncioiu… cu toate pânzele sus pe achiziți de patrimoniu, și mai că îți vine să fac un referendum local prin care să ceri ca Slatina să fie prima localitate în care să se anuleze funcția de primar(n.. dacă nu știe, nhu vede, nu face… nu-și merită nici banii, nu?!).

Rvenind la buget, cu ambele mâini au votat pesediștii în timp ce ”opoziția” … ca aghiazma: nici bine, nici rău, s-au abținut! . Cu toată austeritatea de care se plâng unii și alți în fața blitz-urilor, așa cum a fost el conturat, pe capitole, pe directii, bineînțeles în baza unor note de fundamentare solide nu așa… oricum, se prefigurează un an destul de bine pentru toate… domeniile, așadar nu sunt motive de îngrijorare pentr abonații la contactele pe bani publici.

De la mic, la mare…

Cum digitalizarea e acum pe buzele tuturor, și Primăria Slatina pune mare preț pe investițiile în echipamente IT, soft-uri inteligente(n.n. e dfrept că cineva trebuie să mai și gândească, nu?!) și tot ce e nevoie pentru o administrație eficientă dar mai ales performantă așa cum se tot promite de ani de zile, și se promite și din nou la patru ani se da refresh la această promisiune și… stadiul e același de la început! ! Începând de la Direcția Patrimoniu unde, chiar dacă le-au recuperat și pe cele de la DNA după ce s-a efectuat percheziția informatică(n.n. n-au avut nevoie procurorii decât de informațiile de pe hard nu de aparatura propriu zisă) se preconizează o necesitate de vreo 53 mii lei în al doilea trimestru și terminând cu Politia Locală unde, pe referatul de necesitate al finului lui Dumi, proaspătul uns Apostoliceanu are un program Programde investiții destul de bogat. Normal pentru siguranța cețeanului în slujba căruia prestează localii dar și de la care încasează lunar. De unde mai pun că inclusiv primarul intenționează să-și achiziționeze un calculator nou.(n.n. îi ajunge un mandat nu?!).

Capitolul ”funituri” e și el acoperit. E nevoie de mobilier nou în permanență și peste tot. Chiar și la Serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân și la finul Kety la CSM. Asta ca să nu mai vorbim de Direcția Patrimoniu sau chiar Primăria Slatina. Până la urmă, obrazul subțire cu chealtuială pe furnituri noi se ține.

Cum spuneam, e loc în 2021 pentru toată lumea! Până și deontologii locali abonati, pot sta linistiti. La fel ca în anul precedent, și anul acesta se promovează în draci Primăria Slatina cu toate direcțiile din subordine. Păi altfel cum? Cineva trebuie să trâmbițeze zi lumină despre mărețele realizări ale administrației locale. Dacă tot n-are prea mari șanse slătineanul să le vadă realizate măcar pe hârtie(n.n. sau on line, după caz!) să audă despre ele. Așadar, n-au rămas descoperiți, de mâine se pot conecta la SICAP pentru confirmare!

Cele de mai sus sunt bineînțeles la categoria ”chilipiruri”. Grosul pe alte investiții. Continuăm și anul acesta să proiectăm, să construim, asfaltăm, asigur mentenanță acolo unde se cere, pază, protecție… e vastă paleta!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!