Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

PERCHEZIȚII OLT: DAN STANA (SJU SLATINA) ȘI LIVIU RADU(SM CARACAL)- PE EROARE LA EXTINCTOARE SAU LA FUNCȚIILE DIN SPITALE?!

15. aprilie. 2021

Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, au efectuat în această dimineață 218 percheziții într-un dosar de înșelăciune, evaziune fiscală, spălare de bani, complicitate la spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, vizând o firmă care activează în domeniul siguranței la incendii și care ar fi avut acces la numeroase contracte cu instituții publice și private de interes național.

Societatea în cauză este SC Fire & Rescue Services SRL, având ca obiect principal de activitate „activități de luptă împotriva incendiilor și de prevenire a acestora”. La Olt fiind vizate de percheziții 13 locații, din care trei la Rusăneşti unde societatea are punct de lucru, două în comuna Cilieni, cinci societăți private din Slatina și trei din Caracal dar și două instituții publice. Este vorba despre Spitalul Județean de Urgență Slatina și Spitalul Municipal Caracal.

Ultimele achiziții făcute dce cele două unități spitalicești de la societatea vizată datează chiar de la începutul acestui an. În ianuarie 2021, prin cumpărare directă, societatea a livat către Spitalul Județean Slatina echipament de stingere a incendiilor în valoare de 50.906,00  RON. La Spitalul Municipal Caracal, pe 19.02.2021, tot cumpărare directă, au fost achiziționate șase extinctoare pentru Secția Oncologie, iar la începutl lunii martie, Societatea Fire & Rescue Services SRL a mai livrat încă trei extinctoare pentru secția Obstetrică Ginecologie.

În baza contractelor societatea ar fi avut pe de o parte obligația să presteze servicii de mentenanță (verificare, încărcare, reparare) a echipamentelor de protecție (extinctoare, hidranți), acestea realizându-se fără verificarea efectivă a bunei funcționări(n.n. astfel s-ar fi înlocuit sigilii, etichete de conformitate și de valabilitate), iar pe de altă parte, anchetatorii spun că beneficiarii s-ar fi aflat în eroare cu privire la funcționalitatea și calitatea echipamentelor de stingere a incendiilor, fapt pentru care ar fi achitat sume considerabile pentru aceste servicii. Gradul de periculozitate al faptelor comise este foarte ridicat prin crearea unei stări de pericol cu privire la viața, sănătatea, și integritatea persoanelor, cât și cu privire la patrimoniul acestora.

Rămâne de văzut dacă cel puțin în ceea ce-i privește pe managerii celor două spitale, Dan Stana(SJU Slatina) și Liviu Radu(SM Caracal) au fost induși în… ”eroare” de reprezentanții societății vizată de acțiunea anchetatorilor sau eroare vine mai de grabă de la funcțiile deținute de cei doi, pe lipsă interes în contextul în care se va dovedi că echipamentele achiziționate reprezintă un adevărat pericol cu privire la viața, sănătatea, și integritatea persoanelor. Documentele au fost ridicate deja la acest moment de la ambele unități încă de la primele ore ale dimineții(n.n. prea matinali anchetatorii cel puțin pentru Stana!)

Print

One thought on “PERCHEZIȚII OLT: DAN STANA (SJU SLATINA) ȘI LIVIU RADU(SM CARACAL)- PE EROARE LA EXTINCTOARE SAU LA FUNCȚIILE DIN SPITALE?!

  1. D-aia facea Stana stocuri de apa plata si minerala in portbagajul propriu ca nu erau instnctoarele verificate cum trebuie si poate ia dracu foc spitalu…dar intre timp a rezolvat ATI-ul cu bilele alea minune care explodeaza in capul pacientilor la incendiu si daca cumva mai sunt in coma ,sigur ii resusciteaza la declansare!!!
    Oprescule !opreste-te cu toti idiotii astia pe care i-ai pus la conducerea spitalului
    ca o sa ajungi iar la parnaie cu tot cu Titiriga si Rotea si toti pupincuristii tai de la Piatra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!