Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

PNL OLT: DE LA JACKPOT INFRACȚIONAL LA JACKPOT POLITIC!

Ce leagă un GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT nu mai dezleagă nimeni, fără doar și poate! Cu atât mai strânsă rămâne legătura între membri GIO cu cât ea se bazează pe interese financiare. Iar un exemplu grăitor în acest sens îl reprezintă relația dintre președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu și vicepreședintele PNL Piatra Olt, Alexandru Bugiu. Veche prietenia, din vremurile în care Voiculescu era nimic pe plan politic, ”Mamba” în lumea jocurilor de noroc din poziția de ofițer de poliție în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Olt, iar Bungiu administratorul SC Bungiu Piatra Olt. Cum s-a legat ea, prietenia, sau mai bine spus ce i-a mânat pe cei doi în GIO explică dealiat, cu date și note de redare a convorbirilor telefonice interceptate, procurorii DIICOT în rechizitoriul de trimitere în judecată a membrilor grupului.

Concret, legătura dintre cei doi au făcut-o procurorii urmare a unui control efectuat de polițiștii din cadrul IPJ Olt- Serviciul Economic la puncte lucru pe care Bungiu le deținea în Piatra Olt unde era afișată o copie a certificatului de înregistrare a SC Marcus Games- societate deținută de soția lui Voiculescu- în scopul de a crea o aparență de legalitate:

”Potrivit declarației inculpatului Poteraș Leonard, care se coroborează cu notele de redare a convorbirilor interceptate, în cursul anului 2011, acesta a fost sunat de către numitul Bungiu alexandru care i-a relatat că un alt ofițer de poliție din cadrul IPJ Olt-Serviciul Economic efectuase un control la sediul societății sale de unde luase o licență afișase pe perete iar în ziua următoare urma să se prezinte la ssediul IPJ Olt pentru continuarea verificării. În scurt timp Poteraș i-a cerut lui Bungiu să nu efectueze nici un demers și l-a sunat pe ofițerul de poliție Voiculescu Liviu Dumitru zis ”Mamba”, căruia i-a relatat despre controlul efectuat de către colegul său în orașul Piatra Olt, sat Criva, la sediul societății administrată de Bungiu Alexandru. Analizând conținutul transcrierii convorbirii telefonice dintre Poteraș și Voiculescu zis Mamba, se constată faptul că aparatele de joc neomologate și neavizate, erau exploatate în comun de către aceștia, iar copia licenței afișată pe perete în interiorul SC Bungiu SRL îi aparținea lui Voiculescu. După întâlnirea care a avut loc între Poteraș și Voiculescu, ocazie cu care cei doi au stabilit condițiile în care urma stopat controlul la SC bungiu SRL Piatra Olt, inculpatul Poteraș l-a contactat pe numitul Bungiu spunându-i că ”a rezolvat problema” iar controlul urma să nu se mai realizeze.”(doc.rechizitoriu DIICOT)

Așadar, până în 2011 Voiculescu și Bungiu erau parteneri de afaceri iar din iunie 2013 Voiculescu a devenit inculpat trimis în judecată pentru constituire/aderare la un grup infracțional organizat, conflict de interese precum și organizarea și desfășurarea de activități ilicite în domeniul jocurilor de noroc iar Bungiu, cercetat pentru constituire/aderare la un grup infracțional organizat, șantaj, delapidare, complicitate la delapidare,organizare și desfășurare de activități ilicite în domeniul jocurilor de noroc, a fost scos de sub urmărire penală.

Judecata în dosarul în cauză nu s-a încheiat, fiind azi pe rolul ICCJ. Cum de altfel s-a întâmplat și se întâmplă și cu relația dintre cei doi. Azi, Liviu Voiculescu și Bungiu sunt parteneri într-un alt grup. Politic. Mai exact PNL Olt, Voiculescu în poziția de președinte și senator iar Bungiu, vicepreședinte în organizația PNL Piatra Olt și recompensat și cu un mandat de consilier local. Mai mult, Bungiu pare să fi rămas consecvent în raport cu Voiculescu și în ceea ce privește spațiile pe care le deține în proprietate. Dacă în 2011 își punea la dispoziție cele doupă puncte pentru aparatele de jocuri de noroc ale lui Voiculescu, azi asigură sediul în care funcționează organizația PNL Piatra Olt!

Iată, așadar, cum nimic nu se pierde, totul se transformă! Atât calitatea penală cât și interesele financiare! JACKPOT!

Print

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!
AFACEREA GUNOIU’: ROSAL- VINOVATUL FĂRĂ VINĂ, CONSILIUL JUDETEAN OLT- BUN DE PLATĂ!

Deși anul trecut, în urma unei decizii definitive pronunțată de Curtea de Apel Craiova, societatatea Rosal Grup a pierdut procesul...

Închide