Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

Angajatorii din Craiova își pot înscrie angajații la cursuri gratuite de reparații auto

11. aprilie. 2021

Firmele dinsectorul auto și componente, transporturi și distribuție dinCraiovaau oportunitatea să își înscrie angajații la cursuri gratuite și certificate în domeniul reparațiilor auto.

Cursurile sunt realizate în cadrul proiectului Auto Performimplementat de Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în regiunile Sud-Vest, Vest și Nord-Vest. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Astfel, atât service-urile auto, cât și firmele cu un parc auto mare (firme de transporturi, distribuție etc.) pot beneficia de cursurile gratuite realizate în cadrul proiectului. Cele 3 tipuri de cursuri gratuite organizate în cadrul proiectului sunt:

  • Curs de inițiere „Diagnoză auto”;
  • Curs de inițiere „Vopsirea automobilului”;
  • Curs de inițiere „Repararea caroseriei”.

Cursurile vor avea o durată minimă de 60 de ore și vor avea atât o secțiune teoretică, cât și una practică. Totodată, participanții la curs vor avea acces la suporturi de curs și alte materiale auxiliare de învățare și vor beneficia de masă gratuită, iar costurile cu transportul vor fi decontate (pentru persoanele din afara localității de desfășurare a cursului).

Toate cursurile și evaluările vor fi realizate de experți calificați în domeniul vizat.

Prin intermediul cursurilor gratuite în domeniul reparațiilor auto organizate în cadrul proiectului Auto Perform, angajații vor avea posibilitatea să își dezvolte și să își actualizeze cunoștințele și competențele în domeniu, să reducă riscurile de accidentare la locul de muncă și să se dezvolte profesional etc.

În același timp, și angajatorii care își înscriu angajații la cursuri vor avea beneficii în urma acestora, având un personal mai bine pregătit, mai eficient în muncă și mai motivat.De asemenea, companiile angajatoare pot fi sprijinite de proiect pentru dezvoltarea unui program de învățare la locul de muncă.

Condiții de eligibilitate: cine se poate înscrie la cursuri?

  • Persoane angajate în firme care își desfășoară activitatea principală sau secundară într-unul din sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și în domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI.
  • Locul de muncă ocupat trebuie să fie în una din cele 3 regiuni de dezvoltare în care se implementează activitățile proiectului (Sud-Vest, Vest, Nord-Vest) – ceea ce include și orașul Craiova;
  • Persoane care au absolvit învățământul obligatoriu (8 clase);
  • Sunt excluși manageri, antreprenori ce își gestionează propria afacere sau angajați din departamente de resurse umane.

Firmele își pot înscrie angajații la cursuri accesând pagina următoare: https://www.inscriere-auto-perform.ro/

Persoanele interesate trebuie doar să completeze formularul din partea dreaptă a paginii pentru a-și transmite datele de contact către experții proiectului Auto Perform, iar aceștia vor contacta persoanele înscrise în cel mai scurt timp pentru a verifica dacă îndeplinesc condițiile de eligibilitate ale proiectului și pentru a demara procesul de înscriere în proiect.

Cursurile gratuite vor demara în curând, astfel angajații care sunt interesați de participare sunt îndemnați să se înscrie cât mai devreme.

Locația cursurilor va fi aleasă astfel încât să asigure toate dotările și echipamentele necesare, iar orarul cursurilor va fi stabilit astfel încât să se suprapună cât mai puțin posibil cu activitatea angajaților la locul de muncă, evitând scoaterea acestora din producție pentru perioade lungi.

Pentru protecția cursanților și a formatorilor împotriva pandemiei de COVID-19, cursurile de formare Auto Perform se vor realiza respectând măsurile naționale și locale de sănătate publică în vigoare.

Pentru întrebări sau detalii puteți contacta experții din echipa proiectului în mod direct prin utilizarea paginii de Facebook a proiectului Auto Perform: fb.me/autoperform.ptir

Pentru mai multe detalii despre proiect accesați pagina: http://www.ptir.ro/proiecte/proiecte-in-implementare/auto-perform-performanta-pentru-angajatii-din-sectorul-auto/

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Vă mulțumim și vă așteptam!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!