Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

VOICULESCU – FAȚĂ ÎN FAȚĂ CU JUDECĂTORII ICCJ ÎN DOSARUL DE CORUPȚIE!

29. martie. 2021

Primul termen din dosarul în care președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu este judecat de magistrații Inaltei Curți de Casație și Justiție s-a lăsat, așa cum de altfel era de așteptat, cu o primă amânare., la solicitarea unuia dintre inculpați în vederea angajării de apărător.

Astfel, cauza la 8 aprilie 2021, ora 10.00, dată la care, imediat după pronunțarea completului, președintele PNL Olt și-a anunțat în sală avocatul că nu va putea fi prezent la termen întrucât va fi plecat peste hotare.

Este vorba despre dosarul declinat la ICCJ de către magistrații Tribunalului Dolj după ce Voiculescu a fost ales senator. În cadrul grupului infracțional organizat, procurorii DIICOT arată că rolul lui Liviu Voiculescu era acela de a oferi protecție celorlalți membri ai grupului încercând să obțină ex onerarea de răspundere penală a acestora și stoparea controalelor care urmau a fi efectuate de Poliția Caracl și IPJ Olt. Concret, ”în primăvara anului 2009, Leonard Poteraş, administrator al unei săli de jocuri, l-a cunoscut pe inculpatul Voiculescu Liviu dumitru zis ”Mamba” care în exercitarea atribuțiunilor de serviciu din cadrul IPJ Olt- SIF i-a controlat actele firmei. După ce au avut loc mai multe întâlniri ulterioare, între cei doi s-a creat o relație apropiată, iar în timp, ofițerul de poliție Voiculescu, zis ”Mamba”, observând câștigurile substanțiale care rezultă în urma exploatării de aparate de joc tip ”Slot Machine” și-a manifestat intenția de a înființa pe numele soției sale o societate comercială, având ca principal obiect de activitate exploatarea jocurilor de noroc. Inculpatul a ajuns la o înțelegere cu Poteraș, în sensul de a nu mai efectua controale la locațiile unde acesta din urmă, împreună cu alte persoane, exploata aparate de joc care nhu dețineau licențe și nu erau avizate din punct de vedere metrologic. În schimbul protecției oferite de inculpatul Voiculescu Liviu Dumitru, inculpatul Poteraș Ionuț Leonard se obliga să-l ajute să-și dezvolte propria afacere pe linia jocurilor de noroc”, se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată.

Acuzațiile procurorilor sunt susținute și de notele de redare a convorbirilor telefonice din care a rezultat protecția oferită de Voiculescu Liviu, zis ”Mamba”.

(13.04.2011, ora 18.12 discuție purtată între Poteraș Leonard Ionuț și Voiculescu Liviu Dumitru)

L.D.Voiculescu: Da

I.L.Poteraș: Vezi că trecu nea Costică(Nedeloiu) pe la Bungiu! Știi?

L.D.Voiculescu:A, nu știu

I.L.Poteraș: Păi și luă o hârtie d’aia de-a ta după perete

L.D.Voiculescu: M?! A!

I.L.Poteraș: Și zisă că să-l caute nea BungiuIo, io n-am apucat să… N-am reușit… L-am sunat .Ba, a avut ceva treabă, ba n-am putut eu… Și am plecat. Io îl sunai chiar astăzi, dar nu-mi răspunsă.

L.D.Voiculescu:Aha

I.L.Poteraș: Eu n-am, eu n-am apucat să mă întâlnesc cu el. Și acu mă sună nea Bugiu că trecu pe la el și îi luă… Îi luă o hârtie după perete. Știi? Zisă, domne să mă cauți!

L.D.Voiculescu:Aha. Bine.

I.L.Poteraș:Hai că vorbim mâine, da.

Prin același act procurorii au dispus în iunie 2013 încetarea urmăririi penale și aplicarea unei sancțiuni cu caracter administrativ, în cuantum de câte 500 lei în cauza privind pe Voiculescu și alți patru inculpați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, deoarece s-a dispus înlocuirea răspunderii penale, prejudiciul cauzat fiind mai mic de 50 miii euro și achitat integral.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!