Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

TRIBUNALUL DOLJ A MOTIVAT DECIZIA DE CONDAMNARE A LUI VÂLCOV LA 6 ANI DE ÎNCHISOARE: „INCULPATUL A AVUT ATITUDINE DE DISPREȚ FAȚĂ DE AUTORITATEA PUBLICĂ!”

18. martie. 2021

Magistrații Tribunalului Dolj au motivat decizia de condamnare a lui Darius Vâlcov la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Întreaga activitate infracționlă a fost concepută într-un mod premeditat și minuțios, Vâlcov apelând în acest sens la persoane interpuse pe care acesta le putea influența și controla, atât pentru pretinderea, cât și pentru primirea sumelor de bani, reține judecătorul. Deși au existat circumstanțele personale ale inculpatului care nu este cunoscut cu antecedente penale, are un grad ridicat de educație, pe tot parcursul cercetării judecătorești fostul primar al Slatinei a avut o atitudine de negare a faptelor săvârșite.

În cuprinsul actului aceștia au reținut pe de o parte faptul că nu sunt îndeplinite condițiile aplicării legii penale mai favorabile, aplicând astfel legea în vigoare iar pe de altă parte instanța a avut în vedere faptul că ”la momentul săvîrșirii infracțiunii de trafic de influență inculpatul avea calitatea de senator, ulterior a dobândit funcția de ministru delegat pentru buget, respectiv ministru de finanțe, iar toate acestea nu fac altceva decît să imprime faptei un caracter mult mai grav întru-cât această calitatea presupunea o bună cunoaștere și respectare a dispozițiilor legale asfel încât să conștientizeze importanța deosebită a valorilor sociale pe care le-a periclitat și vătămat prin fapta sa precum și starea de pericol creată”.

Instanța a reținut totodată faptul că Vâlcov a comis infracțiunile profitând de funcția deținută în cadrul unei instituții publice, respectiv aceea de primar, lezând astfel grav relațiile sociale care privesc încrederea cetățenilor în instituțiile publice. În ceea ce privește pedeapsa complementară aplicată acestuia, respectiv interzicerea exercitării unor drepturi, judecătorul arată faptul că inculpatul a dovedit prin actele sale că este nedemn pentru exercitarea acestor drepturi publice, prin atitudinea de dispreț pe care a avut-o față de valorile sociale și față de autoritatea publică.

Apelul în acest dosar se va judeca de către magistrații de la Curtea de Apel Craiova.

Print

5 thoughts on “TRIBUNALUL DOLJ A MOTIVAT DECIZIA DE CONDAMNARE A LUI VÂLCOV LA 6 ANI DE ÎNCHISOARE: „INCULPATUL A AVUT ATITUDINE DE DISPREȚ FAȚĂ DE AUTORITATEA PUBLICĂ!”

  1. Dacă va fi găsit vinovat,cum se va recupera prejudiciul adus poporului,sau va beneficia în continuare de bunurile opținute fraudulos,va fi eliberat după 2-3 ani pt.purtare exemplară că justiția are grijă de infractorii țării să nu sufere prea mult?Ca Vălcov avem mii pe care Justiția ia ajutat să fugă din țară.

  2. … 6 ani și jumătate de pedeapsă ptr un concurs de infracțiuni?! La vremea respectiva, a savirsirii faptelor de până și morții erau în dilemă, dacă sint chemați la vot..?! sau e Vilcov la ascuns tablouri de valoare.. Ce complet de judecată… stagiar..,, milos”??!!..

  3. Ba! Întrebați -l pe șantajistul de Obretin ce i-a luat banii.altele! Are SPA,Hotel,nu pe valcov!el face trafic de influența mai bine .

  4. Ba ! Întreabă/l pe cel care face trafic de influența ,pe Obretin Florin de banii lui valcov! Are SPA,hotel,spălătorie….!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!