Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DEFINITIV: FOSTUL PRIMAR DE LA CUNGREA- CONDAMNARE CU EXECUTARE!

10. martie. 2021

Fostul primar al Comunei Cungrea, Ion Murguleț a fost condamnat azi de magistrații Curții de Apel Craiova la pedeapsă cu executare. Judecătorii au admis în parte apel procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, au anulat suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 2 ani închisoare pronunţată într-un alt dosar al fostului primar și contopind pedepsele,au aplicat inculpatului Murguleţ Ion pedeapsa principală cea mai grea de 4 ani închisoare, sporită cu 6 luni închisoare, urmând a executa în final pedeapsa principală rezultantă de 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare în regim de detenţie.

În baza art. 13 ind. 2 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 248 C.p. de la 1969 cu aplic. art. 5 C.p., condamnă pe inculpatul Murguleţ Ion la pedeapsa principală de 4 ani închisoare şi pedeapsa complementară privind interzicerea drepturilor constând în decăderea din dreptul de a ocupa funcţia de primar), pe o perioadă de 3 ani

Menţine constatarea potrivit căreia faptele deduse judecatii sunt concurente cu faptele pentru care s-a dispus condamnarea inculpatului Murgulet Ion la pedeapsa rezultantă de 2 ani închisoare prin s.p. nr. 228/14.04.2016 pronunţată de Judecătoria Slatina, definitivă prin d.p. nr. 1932/20.12.2016 a Curtii de Apel Craiova.

Anulează suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 2 ani închisoare pronunţată de Judecătoria Slatina, definitivă prin d.p. nr. 1932/20.12.2016 a Curtii de Apel Craiova. Contopeşte pedepsele aplicate prin prezenta cu pedepsele aplicate prin s.p. nr. 228/14.04.2016 pronunţată de Judecătoria Slatina, definitivă prin d.p. nr. 1932/20.12.2016 a Curtii de Apel Craiova, şi repuse în individualitatea lor, şi aplică inculpatului Murguleţ Ion pedeapsa principală cea mai grea de 4 ani închisoare, sporită cu 6 luni închisoare, urmând a executa în final pedeapsa principală rezultantă de 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare în regim de detenţie şi pedeapsa complementară privind interzicerea drepturilor constând în decăderea din dreptul de a ocupa funcţia de primar) pe o perioadă de 3 ani.

 Potrivit procurorilor, Ion Murguleț, în calitate de primar al comunei Cungrea la vremea respectivă, a încheiat în septembrie 2009 în mod abuziv şi fără respectarea dispoziţiilor legale contractul de prestări servicii (proiectare) nr. 158/20.07.2009 cu SC Dinstar Construct SRL, reprezentată de Marian Dinu. Contractul a avut o valoare disproporţionată faţă de costul real al serviciilor, prejudiciul creat bugetului local şi implicit folosul nejustificat pentru SC Dinstar fiind de 244 milioane lei vechi, fără TVA. În octombrie 2011, susţin procurorii, înainte de emiterea facturii, împreună cu Marian Dinu, fostul edil a întocmit un alt contract fals de prestări servicii proiectare, cu acelaşi număr 158, antedatat cu 29.07.2009.
De asemenea, în mod abuziv, Murguleţ a semnat şi acceptat la plată lucrări care nu erau executate în contract, dispunând ulterior şi plata unor sume aferente acestor lucrări, prejudiciul creat bugetului local fiind de aproape un miliard lei vechi.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!