Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

GRANTURILE DE 550 MILIOANE DE EURO DE PE MASA PROCURORILOR: SUSPICIUNILE REZONABILE ÎL AJUNG ȘI PE DUMI!

24. februarie. 2021

În urmă cu o săptămână, Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, anunța că a depus o plângere penală la DNA legată de suspiciuni de corupție în legătură cu acordarea granturilor nerambursabile de 550 de milioane de euro. Concret, este vorba despre granturi fac parte din Măsura 3 a unei scheme de sprijin lansate pentru a sprijini firmele care au nevoie de investiții pe durata pandemiei. În documentele primite de procurori se precizează că 1.100 de firme au depus aplicații suspecte, cu 48 de ore înainte de finalizarea proiectului, toate știind ce numere să completeze în aplicație ca să primească banii statului, dar să aibă și cel mai mic procent posibil de finanțare proprie în proiecte. Pe regiunea Sud-Vest Oltenia, 113 de firme sunt pe lista suspectă transmisă procurorilor din 2521 de societăți care au aplicat.

Sud-Vest Oltenia :

  • 113 de firme suspecte din 2521 de societăți care au aplicat
  • 364 de firme câștigătoare de finanțări de la stat
  • Bugetul alocat pentru Regiunea Sud-Vest a fost în valoare totală de 235.488.120 lei;
  • ultimul procent de finanțare al firmei care aplica pentru un grant public a fost de 50,85%

Între norocoasele la granturi dar suspecte la DNA se află și două societăți deloc străine de bugetul înstituțiilor publice din Olt! Concret, două societăți abonate la banul public! Ambele legate de numele unui singur personaj, cu mari aspirații în viitorul nu foarte îndepărtat(n.n. câți n-au visat ca el cu ochii deschiși să fie primari sau parlamentari…), nimeni atul decât Dumi, prietenul lui Moț. Chiar el, Florin Adrian Dumitrescu, cel pe mâna căruia primarul a dat societatea care se ocup de întreținerea și administrarea spațiilor verzi din Slatina. De numele acestuia se leagă, cum spuneam, două din societățile aflate pe lista de pe masa procurorilor. Una este SC Metropol Uman Consulting SRL. Oficial, în acte, e fosta, pentru că de-a lungul timpului, cum am mai arătat cu alte ocazii (Click), s-au produs mai multe modificări în ceea ce privește acționarii și administratorii societății din 2013 de când a înfiinţat-o Florin Dumitrescu. Asigură consultații în domeniul situațiilor de urgență și instuiește personal SSM peste toto. Și unde nu e nevoie, e musai să se încheie contract! Momentan doar pe zona asta. Pe obiect extins încă nu s-a dat startul contractelor. Să vină primăvara, să dea iarba, să aibă ce aduna și implicit ce factura(n.n. speța intră în categoria ținem aproape și revenim!!!).

A doua societate, și ea tot pe aceeași listă suspectă, e deținută de cumnatu’! Sediu la Capitală, prestația la Olt! Încasează fără număr pe orice. Duce și mobilier, mai ales urban, acolo unde se cere, renovează de la cancelarii la terenuri de sport, wc-uri și curți, ba chiar se descurtă că aprovizioneze și cu produse IT. De unde mai pui că inclusiv în perioada stării de urgență, SC  Davo Quality Solutions, s-a pliat extrem de bine pe situație. În vremuri de… lipsuri, a găsit să livreze către Primăria Slatina vreo 150 dispensere de 500 ml la 90 lei/buc, 550 dispensere de 1 l la 115 lei/buc şi 555 litri dezinfectant pentru mâini la 180 lei/l(sume fără TVA).

La așa istoric, mai ales dacă vorbim de cel din conturi, ar fi fost și păcat să rateze o așa oportunitatea cum a fost Măsura 3. Ceea ce Dumi n-a făcut! A aplicat și el și cumnatul iar acum, în aceeași formulă, așteaptă soluția procurorilor: sunt sau nu rezonabile dar mai ales întemeiate suspiciunile ministrului cu privire la modul în care au obținut granturile? Rămâne de văzut.

P.S. Lista e lungă și… continuă!

Print

One thought on “GRANTURILE DE 550 MILIOANE DE EURO DE PE MASA PROCURORILOR: SUSPICIUNILE REZONABILE ÎL AJUNG ȘI PE DUMI!

  1. Bai pai range rover dat ,,cadou”,,, nevestei “”cu granit se tine! Dacă la regiunea Sud -Vest sunt rudele din ,,Bals “!lasa și tu: aschia nu sare de trunchi!ce treaba au procurori: sa accepte din 2521firme merge una lock -down!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!