Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

#investiminsanatate STANA E BĂIAT BUN, ROBI E PRIETENUL LUI ROTEA IAR OPRESCU… PARIAZĂ!

17. februarie. 2021

A manageria o unitate spitalicească pare că s-a transformat într-un adevărat microb ce pătrunde unora dintre manageri în celula umană. Unii nu pot tăia ”cordonul” nici după ce părăsesc funcția respectivă. Sub o formă sau alta rămân racordați la sistemul de sănătate. Noroc însă că el nu produce, doamne ferește, o infecție managerului(n.n. fie că vorbim de fost sau actual)! Nu în corpul uman! Doar în buget, dar doar d’ aia sunt tipăriți banii, să circule nu? Dacă mai sunt și publici și, mai mult, dacă împărțeala se face și pe principiul ”între noi ai noștri” cine ce treabă are! Iar Spitalul de Pneumologie Scornicești pare o unitate cu lipici la ”racordul” de care aminteam mai sus. E suficient să faci apel la memorie, search pe spitalul în cauză, și se derulează în toată splendoarea ei povestea achizițiilor din perioada(spre exemplu!) 2008, de la celebra firmă luminoasă la lucrările de „reparații curente”(n.n. contract pe două luni- de 770.985,67 lei plus act adițional-351.637,90 lei). Manager la acea vreme era Andrei Iordache, constructor de bază, SC ROXANA MIRANLIV SRL. A fost începutul doar. Au urmat apoi o serie de contracte, cu același constructor chiar și după schimbarea managerilor, sau mai bine zis chiar și în timpul paselor dintre manageri. Microbul!!! Iar tradiția se păstrează, din mandat în mandat, chiar dacă azi, oarecum mai după cireș!

Concret, în mandatul de manager al lui Rotea la SJU Slatina, spre exemplu, SC GRITCO GRUP SRL n-a avut nici o lucrare. Nici măcar nu s-a prezentat la licitații. După septembrie 2020 e deja altă discuție. Rotea merge la Balș, primar, rămâne Stana interimar, și… vine și SC GRITCO GRUP SRL să presteze. Cum ar veni să contribuie la… #investimînsănătate! Bineînțeles tot la Scornicești, Spitalul de pneumologie, ”EXECUTIE TERMOSISTEM CORP C1 SI CORP C2 SECTIA DE PNEUMOLOGIE Scornicesti”! Pe procedură simplificată și cu concurență! Cel mai bun a câștigat, valoare totală 1930100 RON, împărțiți frățește între constructor și proiectant, nimeni altul decât deputatul Albotă(n.n. n-am zis între noi ai noștri?!). Se propun lucrari de izolare a fatadei, inlocuirea tamplariei, reparatii structura lemn sar-panta, inlocuire invelitoarei. Unde-i… microbul? Fix între constructor, SC GRITCO GRUP SRL- pentru cunoscători Robi Truică și fostul manager al SJU Slatina(n.n. autoritatea contractantă azi!), actual primar de Balș, Cătălin Ștefan Rotea. Oficial nu e firma primarului! Edilul e doar la… recomandare! Teoretic nu e nici a prietenului primarului, e a mamei acestuia.

În numele deontologiei, e obligatoriu de consemnat despre oportunitatea acestei investiții, așa cum este descrisă în documentele oficiale:” Investitia este oportuna,întrucat si corpul C3 a fost reabilitat termic”- deci să nu fie stingher Corpul 2. să se alinieze și celelalte două! Și încă una, tot de oportunitate, ”nu in ultimul rand, un alt beneficiu ar fi faptul ca in urma lucrarilor de reabilitare se contribuie la refacerea imaginii urbane”– deci grija de frumos(n.n. face cinste primarul scorniceștiului!) . Ce noroc pe unii c-a pus baronul pariu pe spital , că Stana e băiat bun și Robi prietenul lui Rotea!

Print

One thought on “#investiminsanatate STANA E BĂIAT BUN, ROBI E PRIETENUL LUI ROTEA IAR OPRESCU… PARIAZĂ!

  1. Poate ar trebui sa fie intrebat de atribuirea acestor”contracte” chiar seful serviciului achizitii Nelu Cojocaru, omul lui Rotea care intocmeste caietele de sarcini dupa chipul si asemanarea firmelor care trebiue sa castige.
    Saracele calculatoare si stik-uri daca ar avea gura sa strige cat copy-paste se face la intocmirea caietelor de sarcini s-ar cere la pensie mai repede nea Neluuu(singurul birou fara calculator ,ghici al cui este?…)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!