Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

ITALIA SCHIMBĂ REGULILE JOCULUI: VÂLCOV SE EXTINDE PE BUSINESS DAR PIERDE TEREN PE REZIDENȚĂ!

15. februarie. 2021

Se năruie planurile lui Darius Vâlcov de a executa o eventuală condamnare pe teritoriul Italiei. Cel puțin pentru moment, Italia, devenită refugiul unor influenți oameni de afaceri români, datorită faptului că legile din peninsulă prevăd sancțiuni mai puțin aspre pentru infracțiuni săvârșite fără violență, schimbă regiulile… infractorilor. O lege privind armonizarea legislației naționale italiene cu legislația europeană a fost publicată în Gazeta Oficială de la Roma și va intra în vigoare pe 20 februarie 2021. Noua lege italiană limitează drastic posibilitatea instanțelor de a refuza predarea unor condamnaţi fugari. Astfel, doar persoanele condamnate în alte state europene care au rezidență în Italia de peste 5 ani ar putea să nu mai fie extrădate în țările europene de proveniență.

Instanța de apel poate refuza predarea persoanei căutate care este cetățean italian sau cetățean al unui alt stat membru al Uniunii Europene, rezident în mod legitim și efectiv pe teritoriul italian de cel puțin cinci ani(se arată în doc.)

Ori, la acest moment, fostul primar al Slatinei nu se află în posibilitatea de a beneficia de ”facilități” în contextul noii reglementări, astfel că pe lângă problema cuantumului pedepsei din prima instanță(8 ani exe la ICCJ și 6 ani Tribunalul Dolj!) pentru care trebuie să depună eforturi să-l reducă astfel încat să poată executa în Italia în stare de libertate sau măcar arest la domiciliu, acum rezidența îi dă bătăi de cap. E drep că o decizie definitivă nu pare a veni prea curând în nici unul din cele două dosare în care Vâlcov a fost condamnat la ani grei de închisoare. Pe de o parte, apelul de la ICCj este încă în așteptare până la o decizie a CJUE ce este așteptată să vină cel mai devreme la începutul lunii martie, iar în ceea ce privește dosarul de la Tribunalul Dolj, încă nu a fost motivată decizia pentru ca dosarul să-și urmeze cursul în apel.

Însă vVâlcov are și motive de bucurie pentru că lucrurile par să decurgă conform așteptărilorsale în ceea ce privește creionarea profilului de cetățean model în Italia. Astfel, pe lângă societatea DARVET SRL, cu sediul în MILANO, VIA GIOVANNI BATTISTA MONTEGGIA 8, se pare că intenționează să intre, mai mult sau mai puțin direct, și pe piața serviciilor stomatologice. În acest sens, mai vechiul său prieten Octavian Ilinca, cel de al cărui nume se leagă în primul rând mare parte din vânzările de terenuri și puncte termice din Slatina, a fost reactivat nu doar ca martor denunțător ci și ca ”partener de afaceri”. Teorectic, pentru că practica este cu… pulifrici la înaintare! Mutat și el cu bagaje la Milano, Ilinca încă așteaptă să primească autorizația de practică de la autoritățile italiene, pentru a porni… la drum!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!