Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

AFACEREA GUNOIU’:

02. februarie. 2021


Afacerea Gunoiu’ pare să se transforme mai degrabă într-o telenovelă. E drept, tonul îl dă Rosal-ul o telenovelă. Una ieftină dacă privim Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Olt-Eco” a notificat, luni, Rosal Grup SA, compania care a câștigat licitația pentru colectarea și transportul gunoiului menajer în Olt, cu privire la rezilierea contractului după ce aceasta nu și-a respectat obligații contractuale, întârziind nepermis de mult începerea activității.

Solutia pe scurt: Respinge, ca neîntemeiată, acţiunea modificată, formulată de reclamanta SC Rosal SA. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, apel ce se va depune la Tribunalul Olt. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, de către Grefa instanţei, azi, 17.03.2020.


Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Olt-Eco” va relua procedura de organizare a unei alte licitații pentru desemnarea unui nou operator care să se ocupe de colectare și transport în tot județul”, a declarat Virgil Delureanu, vicpereședinte al Consiliului Județean Olt.


„Este adevărat că a existat un termen pentru punerea în funcțiune a sistemului, sub sancțiunea returnării fondurilor alocate pentru acest proiect, dar banii nu vor fi returnați, existând posibilitatea reluării licitației privind colectarea și transportul gunoiului. În plus, luni, 18 martie, a fost dat ordinul de intrare în funcțiune a depozitului de la Bălteni, parte importantă a proiectului”, 

Lucrările la „Sistemul integrat de management al deşeurilor în judeţul Olt”, investiţie finanţată prin Programul Operational Sectorial – Mediu 2007 – 2013, în valoare de peste 34 milioane de euro, au fost finalizate în 2015. Investiția cuprinde un depozit ecologic care va colecta deșeurile din tot județul, o stație de sortare și o stație de tratare levigat, poziționate în localitatea Bălteni, patru stații de transfer în localitățile Caracal, Balș, Corabia și Scornicești, 3722 de platforme de colectare a deșeurilor menajere și 1975 de platforme de colectare a deșeurior reciclabile.

Au fost închise depozitele urbane neconforme existente în localitățile Slatina, Drăgănești Olt, Scornicești, Caracal, Corabia și Balș, achiziționându-se, totodată, 6450 de containere, opt tocătoare și 18.000 unități de compostare.

Contractul privind operarea depozitului ecologic de la Bălteni a fost câștigat la licitație de SC Salubris SA, în asociere cu SC Clean Prest Activ SRL.


Solutia pe scurt: Admite excepţia necompetenţei materiale. Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Bucureşti Secţia CAF. Constată ivit conflictul de competenţă. Înaintează cauza ICCJ-SCAF pentru solu?ionarea conflictului. Fără cale de atac. Hotarâre  200/2020  09.06.2020

SC ROSAL GRUP SAChemat în garanţie
Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!