Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DIN CICLUL «INVESTIM ÎN SĂNĂTATE»// ȘI LA INCEDIU? ARDE!

01. februarie. 2021

Am auzit de-a lungul timpului o grămadă de lozinci cu privire la preocuparea oficialilor zilei(n.n. zilei de ieri, zilei de azi…) pentru domniul sănătății. Prioritatea zero a fost pentru unii, pariul vieții altora, investim în sănătate slogan de defilare în piața publică și exemplele sunt multe. Ce să mai, care mai de care autoritate s-a călcat pe picioare și s-a sacrificat pentru binele pacientului. Și pacientul ce face? Mai nou din ce în ce mai mulți decid să se trateze acasă decât să ajungă la spital. Și asta nu pentru că nu ar avea încredere în serviciile medicale ci pentru că, trist și dur dar devărat, nu vor să ardă la propriu.

Raportul Inspecţiei sanitare, efectuat în urma controalelor în secţiile de terapie intensivă din spitalele din România, arată că nenumărate nereguli grave pot provoca oricând accidente/incendii. Și nu facem referire la controlul din 2019 ci la cel de la finele anului trecut, imediat după tragedia de la Piatra Neamţ în care 12 pacienţi din secţia ATI a spitalului judeţean de acolo au murit într-un incendiu. Săptămâna trecută, la Matei Balș au murit alte șase persoane în speranța că bilanțul victimelor nu va crește. Din nefericire aceste două unități nu sunt singurele expuse la astfel de tragedii. E mult prea lungă, inadmisibil de lungă, lista spitalelor unde astfel de tragedii pot avea oricând loc mai ales în aceste vremuri în care pandemia face ca în deosebi secțiile ATI să fie tot mai solicitate.

Oltul? Bineînțeles că e acolo. La lipsuri, la pericol, la AȘA NU!

INVESTIM ÎN SĂNĂTATE! De vreo câțiva ani buni, de când cu prioritatea zero sau pariul vieții de care vorbeam la început. Cu aproximație, în perioada 2017-2020 vreo 60 de milioane lei a investit CJ Olt în Spitalul Județen Slatina. Ni se comunică suma din surse oficiale, public, nu mai târziu de decembrie, luna parlamentarelor. Și, după atâta investiție, ce avem? Zice Raportul Inspecţiei sanitare(n.n. tot din decembrie!!!) ce NU AVEM mai ales în domeniul apărării împotriva incendiilor: NU autorizație de securitate, NU instalații de detecie, semnalizae și avertizare a incendiilor, NU mentenanță a instalațiilor de stingere a incendiilor, dar în schimb improvizații sau instalații electrice cu defecțiuni!!!

!!! Funcționare fără autorizație de securitate la incendiu: OLT- 5 obiective:

Spitalul Orăşenesc Balş – Clădire bloc central, Spitalul Municipal Caracal; • Spitalul Judeţean de Urgență Slatina. – Clădire bloc materno -infantil, •Spitalul Judeţean de Urgentă Slatina – Clădire bloc central UPU,• Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina – Clădire secţie medicală(etajul 4);

!!! Nu functionează instalatiile de detectie, semnalizare si avertizare a incendiilor

Olt: •Secţie ATI Covid Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina!

!!! Nu se asigură mentenanta instalatiilor de stingere a incendiilor:

Olt: • secţii ATI Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina,• Spital orăşenesc Corabia

!!! Căile de evacuare nu sunt marcate cu indicatoare standardizate sau nu sunt prevăzute cu intalatii de iluminat de securitate:

Olt: • Secţii ATI Spital Judeţean de Urgenţă Slatina, • Spital Orăşenesc Corabia, •Spitalul municipal Caracal.

!!! Instalatiile electrice se exploatează cu defectiuni, improvizaţii sau în condiţii în care se generează supracurenţi sau suprasolicitări din cauza racordării unor consumatori care depăşesc puterea nominală a circuitelor:

Olt: • Secţii ATI Spital orăşenesc Corabia, • Spitalul municipal Caracal, • Spital Judeţean de Urgenţă Slatina

!!!Nu este constituit Serviciu Privat pentru Situatii de Urgență

Olt:• Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, • Spitalul municipal Caracal

Așadar, în linii mari, în cazul de incendiu(doamne ferește!!!)… spargeți geamul! Altceva, și aici ne referim la măsuri, nu există la acest moment Pentru că, nu-i așa, INVESTIM ÎN SĂNĂTATE! Pe când oare o investiție în siguranță? E o întrebare la care ar trebui să răspundă de la președintele Consiliului Județean Olt, la parlamentarii de Olt, TOȚI(!!!) care zilele acestea s-au călcat pe picioare în a-și posta revolta și indignarea cu privire la ”sistem”.

Tot despre același ”sistem”, dar de la Olt, ar fi mai mult decât interesant, o obligație și-o datorie, să le vedem postările pe aceleași rețele de socializare. Un sistem care iată, numai din cele câteva puncte consemnate mai sus oferă orice altceva mai puțin siguranță!

P.S. Faptul că vineri, după tragedia de la Balș a luat Stana, interimarul, la pas secțiile spitalului să se uite… în priză, e fix nimic. INVESTIM ÎN SĂNĂTATE ar trebui să fie mult mai mult decât un banal slogan de campanie!

Print

One thought on “DIN CICLUL «INVESTIM ÎN SĂNĂTATE»// ȘI LA INCEDIU? ARDE!

  1. Stati linistiti ca s-a asigurat Stana contra incendiilor din spital;Si-a facut stoc de apa plata si minerala pana si-n portbagajul mercedesului luat cu atata „sudoare” din amenzile pe care le dadea prin vagoanele de la Craiova.
    Si acum exteriorul spitalului e protejat la incendii de vata minerala a lu’ DOM’ DEPUTAT SI DOM’ PRESEDINTE (Titiriga hai dracu mai repede cu facturile)… asa ca gura BA PROSTILOR!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!