Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

ACREDITAREA SPITALULUI CORABIA A FOST SUSPENDATĂ!

27. ianuarie. 2021

Aflat în centrul mai multor scandaluri în ultima perioadă Spitalul Corabia a rămas fără acreditarea. Prin ordin al președintelui  ANMCS urmare a incidentului petrecut în data de 08.01 2021 în sala de așteptare din Ambulatoriul Integrat al Spitalului Orășenesc Corabia care a condus la neacordarea de asistență medicală unui pacient, începând cu data de 22 ianuare se suspenă acreditarea unității spitalicești până la remedierea deficiențelor constatate de în raportul de control.

Consiliul etic a identificat în urma verificărilor faptul că abateri de la principiile deontologice și profesionale ale cadtrelor didactice și a personalului medical auxiliar și a constatat că faptele prezentate în speță constituie încălcări ale drepturilor pacientului, se arată în ordinul Autorității. În termen de maximum 5 zile lucrătoare de la primirea ordinului, unitatea sanitară trebuie să elaboreze și să transmită A.N.M.C.S. spre avizare planul de măsuri pentru remedierea cauzelor care au condus la suspendarea acreditării.

Suspendarea temporaă a acreditării Spitalului din Corabia se va reflecta în principal în relația cu CAS, în sensul că un spital care nu este acreditat poate funcționa dar fără relație contractuală cu sistemul public de asigurări. Așadar, prin această măsură, tot pacientul este primul lovit, în sensul că va trebui să suporte(n.n. încă o dată deși cotizează la asigurări!!!) costul asistenței medicale. Dacă pacienții vor accepta să primească îngrijiri medicale într-o unitate medicală neacreditată și vor accepta să plătească pentru aceste servicii, unitatea va continua să funcționeze.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!