Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DUPĂ ROSAL POTOPU’: CIOCAN ȘI KATONA SE REVOLTĂ!

26. ianuarie. 2021

Nu zice hop până nu sari pârleazul”, zice un vechi proverb. Și e atât de actuală zicerea dacă ne uităm de exemplu spre Afacerea Gunoiu’! Din 2016 a intrat în chinurile facerii și n-a ieșit nici azi. Ba mai mult, după ultimele mișcări de ”trupe”, se pare că va mai curge suficient de multă apă pe gârlă până când, în sfârșit, beneficiarul de drept, locuitorii județului Olt(n.n. așa ar trebui să fie!) să beneficieze de întreg pachetul de servicii din cadrul proiectului ”Sistem integrat de management al deșeurilor în județul Olt”. Circul ieftin la care am asistat cu toții dintre SC Rosal și CJ Olt n-a fost decât începutul.

Unul care a confirmat ceea ce consemnam încă de la demararea afacerii, anume un miros nu tocmai plăcut. Deși n-ai fi zis că pot apărea probleme după ce și partea de colectare a fost atribuită, prin licitație normal, SC Rosal. În primul rând pentru că s-a dovedit, pe parcusul unor ani de proces, că între Marius Oprescu și avocatul Dan Găman a existat o colaborare perfectă, încununată de o achitare pe care mulți nici nu o visam. Care-i legătura? În afacerea Gunoiu’ îi regăsim pe aceeași doi, numai că de data aceasta clientul, respectiv Oprescu- acum în calitate de președinte al CJ Olt și apărătorul, respectiv Găman- în calitate de acționar (52%) al SC Rosal! Păi n-am stabilit că de undeva vine mirosul!

Din nefericire pentru locuitorii județului, sau poate din fericire(?!) s-au strica ploile repede și, în ciuda repetatelor dovezi de bunăvoință manifestate de președintele CJ Olt, soluția finală a fost rezilierea. Asta bineînțeles după ce, semnalat lucru încă dinainte(!!!), CJ Olt a fost găsit bun de plată de către reprezentanții Ministerului Fondurilor Europene tocmai pentru că nu a fost capabil să finalizeze acest proiect. Și această speță urmează să fie clarificată tot în instanță, exstând deja pe rol un dosar în care CJ Olt cere anularea actului administrativ.

Cum spuneam, circul nu s-a încheiat. Încă de anul trecut, înainte chiar ca litigiul cu Rosal să primească o decizie definitivă în instanță, Consiliul Județean Olt anunța, la fiecare ieșire publică, prin vocea președintelui Oprescu, faptul că licitația va avea loc în cel mai scurt timp. S-a lungit timpul și se va mai lungi pentru că, ce să vezi, ANRMAP a cerut niște clarificări. Și nu orice clarificare ci una legată de caietul de sarcini, acel document de unde pornesc în general neregulile sau de unde se vede, în unele cazuri, deja câștigătorul licitației. Asta pe de o parte. De cealaltă parte nici contractul câștigat de asocierea SC Salubris și SC Clean Prest Activ SRL pentru operarea depozitului ecologic de deșeuri de la Bălteni nu merge pe roze. Pentru că, nefiind colectare, nu e cantitatea din contract. Și atunci să se modifice și redevența. Asta cer, normal, la tribunal, cele două societăți!

Așadar, având în vedere că termenul până la care CJ Olt s-a angajat să finaizeze acest proiect s-a dus de mult, avem azi o singură certitune: Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Olt– FIASCO TOTAL! Bineînțeles, fără asumare!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!