Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

PROBLEME ÎN PARADISUL… CONSTRUCTORILOR? SAU DOAR CITY CISMARUȘAH LA MOȚ?

14. ianuarie. 2021

Rar ne-a fost dat să vedem o licitație anulată la Primăria Slatina. Fie că vorbil de mandatele foștilor primari Vâlcov sau Prina, fie de actualul primar Moț. Și mai surprinzător ca ea, licitația, să vizeze anveloparea de blocuri, o zonă fierbinte tare când vine vorba de Slatina de unde multe șpăgi au curs.

S-a întâmplat ”minunea” chiar la finele anului trecut când lotul 1 din contractul ”Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei la blocurile de locuit din municipiul Slatina” a rămas neadjudecat. Motivul anulării, așa cum reiese din anunț, este acela că ”au fost depuse numai oferte inacceptabile si/sau neconforme”.

Ei aș! Chiar așa să fie având în vedere că pe de o parte nu este primul contract de acest gen scos la licitație de către Primăria Slatina și cu atât mai puțin prima licitație la care participă constructori… ”consacrați”. Pentru că de aici se împute peștele.

1. Ofertant unic : OLD&NEW CONSTRUCT S.R.L, R.C.M. COSTRUZIONI, CELIO RAINONELUXDECOR PRODUCT S.R.L(!!!)

2. Ofertant unic : ROM SERVICE CONSTRUCT, INSTPRO

3. Ofertant unic : RECON SI DOJE,

4. Asociere : ROMCO SYSTEM S.R.L. , SICOR, VICTORIA GLOBAL SRL

5. Asociere : TOP DECON SRL (Leader),S.C.A.D.T. S.A.,SC ACETI,(!!!)

6. Asociere : NEMAR EDIL GENERAL (Leader), NEMAR EDIL-CONSTRUCT SRL, SC GAVCONSTRUCT SRL, SC BIG CONF SRL

Un lot, 75 imobile cu o suprafață utilă de 255922 mp și șase ofertanți. Dintre aceștia, cel puțin doi par a se călca pe… picioare mai ales când vine vorba despre lucrările de la PMS. Greu de spus unde e localizată… problema care a dus la anularea licitației pentru că, dincolo de ”ofertele neconforme” anularea pare a fi soluția de mijloc, care bineînțeles nu înpacă nici una din cele două tabere dar dă cel puțin răgaz pentru… remediere. Să fie la constructori- Old&New Construct și SC ACETI, sau la… susținători. Și nu, nu ne referim la terții din ofertă ci la cei din Primăria Slatina. Lipsă comunicare oare între primar și city manager sau acționat văru Cismaru independent de cunoștinșța primarului Moț? Nu e bine, în oricare din variantele de… lucru și mai ales nu va fi garantată liniștea nici dinspre Old& New Construct și cu atât mai puțin dispre ACETI.

Rămâne de văzut la a doua strigare care din cei doi constructori se conformează(la ofertă bineînțeles) și care se repliează pe un alt contract(ce va urma, normal)! Cu siguranță niciunul nu va ieși în pierdere!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!