Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

(DENUNȚ) INSPECTOR ISCIR ACUZĂ PRESIUNI DE LA MINISTERUL TRANSPORTURILOR PENTRU PROTEJAREA SC OLD&NEW CONSTRUCT SRL ȘI SC PANADRIA SRL.

14. ianuarie. 2021

Scandal de corupție în floare la Ministerul Transporturilor. Ma exact la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR). S-a lăsat chiar cu denunț, intrat în posesia celor de la psnews.ro,  din partea unui inspector de trafic la ISCTR prin care descrie presiunile la care a fost supus în toamna anului trecut de către superiorii săi și oameni din Ministerului Transporturilor, pentru a nu efectua controale la anumite companii. Iar presunile denunțare de Și, ce să vezi, îțele duc la Olt pentru că presunile au fost făcute pentru SC Old&New Construct SRL și SC Panadria SRL.

Concret, Valentin Cristian Moise, inspector de trafic la ISCTR, arată arată că pe data de 27.10.2020 a pregătit un control, împreună cu colegul său Gelu Nedelcu, la cele două companii iar la scurt timp, Zoltan Ioan Barna, directorul Direcției Supraveghere, Control și Monitorizare de la ISCTR, s-a deplasat la Inspectoratul de Control Județean Olt pentru a le cere să renunțe la controlul programat.  Zoltan Ioan Barna le-ar fi spus celor doi inspectori că a fost sunat de secretarul de stat Grigoraș Viorel și de Costel Șoptică, pentru a interveni în cazul acestui control.

Ulterior, Valentin Cristian Moise și Gelu Nedelcu au efectuat, pe 28.10.2020, un control în trafic în Slatina, ocazie cu care au oprit în trafic, pe str. Depozitelor un autoturism care efectua transport de bunuri divizibile fără a prezenta documentele necesare, autoturism aparținând, GHINION, chiar SC Old&New Construct SRL.Potrivit denunțului, Zoltan Ioan Barna l-a sunat insistent pe Gelu Nedelcu pentru a-i reaminti de discuția lor. Mai mult, potrivit inspectorului Moise, însuși administratorul SC Old&New Construct SRL, Mircea Ungureanu, ar fi confirmat că a sunat la secretarul de stat Grigoraș Viorel pentru a-i cere să intervină în cazul acestui control. Așa cum reiese din denunț, persoana care ar fi intervenit la secretarul de stat Grigoraș Viorel este ”un anume CĂTĂLIN, acționar la una din aceste firme”(prietenii știu!!).

Tot în aceeași zi, cei doi inspectori au vrut să facă un control inopinat și la SC Panadria SRL, însă au fost refuzați pe motiv că ar fi existat suspecți de Covid-19. Cu privire la această societate, potrivit denunțătorului, secretarul de stat Grigoraș Viorel a confirmat acestuia facptul că a intervenit telefonic pentru stoparea controalelor la ambele societăți.

Denunț- sursa psnews.ro
Denunț- sursa psnews.ro

În urma presiunilor puse de Zoltan Barna, Gelu Nedelcu a renunțat să mai participe la controale, ceea ce a oprit definitiv acțiunile inspectorilor ISCTR, fiind necesari minim 2 inspectori.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!