Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DIICOT CRAIOVA RETRIMITE SPRE JUDECARE DOSARUL MARIAN CHITEA/BERCEA MONDIAL!

05. ianuarie. 2021

Dosarul în care omul de afaceri Marian Chitea și Sandu Anghel, alături de alți 16 inculpați, sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat a fost retrimis de procurorii DIICOT Craiova spre judecare pe rolul Tribunalului Olt.

Este a doua încercare a procurorilor în acest dosar după ce anul trecut Tribunalul Olt a dispus retrimiterea cauzei la DIICOT Craiova, decizie rămas definitivă la Curtea de Apel Craiova.

Solutia pe scurt: Constată că prin Încheierea nr. 20/29.05.2020, pronunţată în dosarul nr. 458/104/2019/a1, Judecătorul de cameră preliminară în baza art. 346 alin. (3) lit. a) C. proc. pen. a restituit cauza penală nr. 136 D/P/2011, privind pe inculpatii Anghel Sandu, zis ,,Bercea Mondialul,, Anghel Fănica , Constantin (fosta Anghel) Izaura , Constantin Marius CNP, Chitea Marian Dumitru , Dănişor George Sergiu , Hăloiu Alexandru , Ionescu Mirela , Radu Birea , Radu Gheorghe Istrate Florin , Toader Nicolae la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casa?ie ?i Justi?ie – Direc?ia de Investigare a Infrac?iunilor de Criminalitate Organizată ?i Terorism – Serviciul Teritorial Craiova. Constată că prin Încheierea nr. 67/20.10.2020, pronunţată de Curtea de Apel Craiova, în baza art. 347 C.p.p. s-a respins contestaţia formulata de contestatorul Parchetul de pe langa I.C.C.J. – D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova împotriva Încheierii nr. 20 din data de 29 mai 2020, pronunţată de Judecătorul de Cameră Preliminară din cadrul Tribunalului Olt în dosarul nr. 458/104/2019/a1, ca nefondata. Fără cale de atac. Pronunţată în cameră de consiliu azi, 11.11.2020, la Tribunalul Olt.”

De altfel, pe parcursul judecării cauzei în faza camerei preliminarea , judecătorii Tribunalului Olt au constatat mai multe nereguli în rechizitoriu, în ceea ce privește stabilirea obiectului judecății și limitelor investirii, ca și al cadrului procesual, solicitând procurorului de caz ca, în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii, să remedieze neregularităţile actului de sesizare şi să comunice judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziția de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei. DIICOT Craiova a menținut dispoziția de trimitere în judecată însă completul de judecători a decis retrimiterea în integralitate a dosarul la procuror.

Marian Chitea, fost director al Hidroserv Olt a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani. Inculpați în dosar mai sunt, printre alții, interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, soția lui, Fănica, fii lor Florin și Laurențiu, fiica lor, Izaura, dar și ginerele interlopului, Marius Constantin, Bocea Liliana Simona, Curt Daniel, Dănişor George Sergiu, Hăloiu Alexandru, Ionescu Mirela, Istrate Florin, Manea George Cătălin, Radu Angelin, Radu Birea, Radu Gheorghe, Toader Nicolae, S.C. TOPCAD CONSTRUCT S.R.L. În acest dosar, în 2014 Marian Chitea a fost reținuta fost reținut alături de Bercea Mondial, de soţia acestuia, Fănica, şi de administratorul unei firme aparţinând lui Chitea, George Sergiu Dănişor.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!