Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

APELUL ÎN DOSARUL VÂLCOV DE INSTIGARE LA DARE ȘI LUARE DE MITĂ ÎNEE CU… DREPTU’: AMÂNARE LA CEREREA INCULPAȚILOR!

10. decembrie. 2020

S-a consumat primul termen în apelul declarat atât de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj cât și de inculpatul Darius Vâlcov în dosarul în care acesta alături de alți trei inculpați a fost trimis în judecată pentru instigare la dare și luare de mită. Sau mai bine spus… s-a amânat. Nimic surprizător, o practică în cele mai multe spețe la primul termen l procesului, cauza s-a amânat la cererea inculpaților. pentru studiere dosar, pentru angajare apărător, pentru ori, să fie amânare! Procesul va fi reluat în februarie 2021.

Soluție pe scurt: Faţă de cererile de amânare a cauzei formulate de către inculpaţi, acordă termen la data de 22 februarie 2021.

Dosarul a fost trimis spre judecare la fond pe rolul Tribunalului Gorj, iar procurorilor Darius Vâlcov a iniţiat constituirea a trei societăţi care acţionau ca un tot unitar – SC Millenium Topographica SRL, SC Contis Company SRL şi SCA Ciobanu şi Asociaţii. Ulterior ar fi decis să-l coopteze pe Eduard Cincu, funcţionar al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Olt, care să verifice în prealabil documentaţia întocmită de către angajaţii uneia dintre firme – având ca activitate cadastru – astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI. Conform anchetatorilor, Darius Vâlcov ar fi exercitat „activităţi de determinare mediată”, în urma cărora doi angajaţi ai societăţii Millenium Topographica SRL, controlată de Vâlcov, i-au dat lui Eduard Cincu câte 1.000 de lei lunar în perioada 2012 – 2015, sumă necuvenită şi neevidenţiată în actele contabile. Banii au fost remişi pentru ca funcţionarul de la OCPI Olt să avizeze documentaţia cadastrală întocmită de către angajaţii Millenium Topographica SRL.

Instanța a pronunțat o primă soluție pe 24 iunie prin care a dispus achitarea tuturor inculpaților, lipsa probelor fiind principala motivare. Apelul se judecă la Curtea de Apel Craiova.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!