Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

APELUL DOSARULUI ÎN CARE VÂLCOV A FOST CONDAMNAT LA 8 ANI DE ÎNCHISOARE, SUSPENDAT DE UN AN DE ZILE!

19. noiembrie. 2020

A trecut deja mai bine de un an de când completul de 5 judecatori de la Inalta Curte, care solutionează apelul lui Darius Valcov împotriva sentinței de 8 ani de inchisoare pentru corupție, a sesizat Curtea de Justitie a Uniunii Europene in cazul deciziei CCR privind completurile de 3 judecatori specializate. Urmare a acestei sesizări, magistrații ICCJ octombrie au dispus, pe 17 octombrie 2019, supendarea judecării cauzei până la pronunțarea CJUE. Completul a trimis patru întrebări la CJUE privind deciziile CCR și dreptul european.

De la începutul acestui an și până în prezent au fost programate mai multe ședințe de judecată în care ar fi trebuit discutață sesizarea ICCJ însă, pe fondul pandemiei de Covid-19 toate au fost amânate! Primul termen la care inculpații au fost informați să-și trimită apărătorii pentru susținerea pledoariilor a fost 24 martie. S-a amânat pentru data de 2 iunie însă nici de această ședința de judecată nu a avut lor, fiind amânată pentru septembrie, judecătorii de la CJUE stabilind totodată conexarea mai multor cauze de corupție în care ICCJ a formulat astfel de sesizări. La acest moment cauza a fost suspendată până la o dată ulterioară nefiind încă precizată.

În acest dosar Darius Vâlcov a fost reținut pe 25 martie 205, plasat în arest la domiciliu până la începutul lunii aprilie când a fost arestat reventiv pentru 30 de zile. În mai 2015 a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, în formă continuată, iar în februarie 2018 a fost condamnat pe fond la o pedeapsă de 8 ani de închisoare. Și motivarea de la fond a fost redactată tot la mai bine de un an de la pronunțare.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!