Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

VIRUSUL SARS-COV-2 FOLOSIT CA STRATEGIE ÎN DOSARULDE CORUPȚIE DE LA FINANȚE OLT!

22. septembrie. 2020

În aprilie 2019 dosarul de corupție în care mai mulți angajați de la Finanțe Olt au fost trimiși în judecată a intrat în linie dreaptă pe fond în urma deciziei Curții de Apel Craiova. În perioada stării de urgență, la fel ca multe alte dosare și acesta a fost suspendat. Mai exact din data de 25 martie 2020.

Se suspendă de drept judecarea cauzei pe durata stării de urgenta. În termen de 10 zile de la încetarea stării de urgenta judecătorul sau instan?a de judecată va lua măsuri pentru fixarea termenelor de judecată ?i efectuarea actelor de procedură, prin repunerea cauzei pe rol, cu citarea păr?ilor ?i asigurarea dreptului la apărare, după caz, conform art. 43 alin 3 din Decretul nr. 195/2020 publicat în Monitorul Oficial nr. 212 din 16 martie 2020 .

Ședințele de judecată au fost reluate în iunie teoretic pentru că în fapt, la solicitarea unui din avocați motivat de faptul că se află în imposibilitatea obiectivă de a se prezenta la acest termen, cauza a fost amânată. Și încă o amânare în luna iulie pe același motiv de lipsă avocat, urmată de această dată și de o amendă judiciară în cuantum de 1.000 lei aplicată de instanță pentru lipsa nejustificată, fără a-şi asigura substituirea.  Se pare însă că mai nou, pe lângă chichițele avocățești folosite în majoritatea cazurilor, unii aleg să-și încerce norocul și cu noul virus, în speranța obținerii unei încă unei amânări și implicit amânarea unei decizii. Inculpatul Pop Constantin a invocat răspândirea virusului SARS-CoV-2, însă fără sorți de reușită.

Respinge, ca fiind rămasă fără obiect, cererea formulată de inculpatul Pop Constantin, prin apărător ales, avocat Chionea Gheorghe, de amânare a cauzei, având ca temei persistenţa virusului Covid 19.

Dacă tot e pandemie… s-o exploatăm fiecare cum poate, nu?! De-a râsu’ -plânsu’!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!