Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

Descopera 5 metode eficiente pentru ca bebelusul tau sa nu mai planga!

12. august. 2020

Bebelusii pot plange pana la 3 ore intr-o singura zi si, cu siguranta, nu este usor sa-ti desfasori activitatile cotidiene in asemenea conditii. Mai mult, pentru cei care devin parinti pentru prima oara, sa-si dea seama care este cauza disconfortului celui mic poate fi provocator, frustrant si chiar panicant. Daca nu reusesc sa identifice imediat motivul, se sperie, crezand ca ar putea fi ceva in neregula cu micutul. 

Un copil agitat il poate face pe orice parinte sa se simta neputincios. Acest lucru este valabil mai ales pentru femeile care, inainte de a fi mame, se simteau competente si aveau totul sub control. Vestea buna este ca, odata cu trecerea timpului, inveti sa interpretezi fiecare scancet sau gest al bebelusului tau. 

Iata 5 metode pe care poti sa le incerci pentru ca bebelusul tau sa nu mai planga:

  1. Leagana-l

Ia-l in brate si leagana-l, in timp ce ii vorbesti calm la ureche. Plimba-te cu el prin casa, prin cartier sau chiar prin oras. Studiile au aratat ca bebelusul da semne de calmare atunci cand este plimbat in brate sau cand este leganat, pentru ca, astfel, ii scade pulsul, iar muschii se relaxeaza. In acelasi timp, soptitul este linistitor si cel mic se va concentra pe el, nu pe plans. 

  1. Pune-i muzica

Nu trebuie sa te limitezi la cantece de leagan. Incearca toate genurile muzicale si pune-i celui mic diverse melodii, inclusiv pe cele care sunt preferatele tale. Desi pare surprinzator, sunt copii care reactioneaza la piese rock sau reggae, altii la muzica clasica sau pop. 

Muzica are capacitatea de a calma sistemul nervos, prin urmare contribuie la scaderea ritmului cardiac si respirator al bebelusului. De asemenea, nu subestima puterea propriei tale voci. Sugarii pot fi calmati cu ajutorul cantecelor fredonate de mama lor, pentru ca sunetele ii sunt familiare.

  1. Inregistreaza-l 

Desi pare incredibil, copiii sunt fascinati de plansetul unui bebelus. Asadar, intregistreaza-l si reda-i sunetele cand plange din nou. Uneori, cei mici sunt atat de stresati, incat le este greu sa se linisteasca, chiar daca agentul iritant, cum ar fi un scutec murdar, este indepartat. 

Astfel, copilul literalmente “se blocheaza” in acea stare. Dar o astfel de intregistrare il poate calma, deoarece este atat de interesat de tot ce-l inconjoara, incat, pur si simplu, acest element nou ii va capta atentia in totalitate, facandu-l sa uite de ceea ce il deranja. 

  1. Da-i jucarii

Foloseste mereu jucarii pentru patut si carut si, cand bebe incepe sa planga, distrage-i atentia cu ele. Incearca sa le diversifici si sa le schimbi, pentru ca cel mic sa nu se plictiseasca. 

Ca si in cazul muzicii, obiectele colorate pot sa-l faca sa se concentreze pe ele si sa uite de disconfortul care il determina sa planga. Acestea sunt utile mai ales inainte de culcare sau cand iesi cu el la plimbare.

  1. Schimba peisajul 

Bebelusii simt cand parintii lor sunt stresati, iar aceasta stare ii influenteaza si pe ei in mod negativ. De fiecare data cand te simti depasita de situatie si este posibil, lasa-l in grija altcuiva pentru cateva ore. Uneori, este suficient sa fie intr-o alta camera. 

Il poti trimite si la bunici, dar incearca ca acest lucru sa nu devina un obicei. Citeste aici mai multe despre cat timp trebuie sa lasi copilul cu parintii tai. Oricum, faptul ca vede un loc nou si poate sa se concentreze pe altceva decat pe plans poate fi tot ce are nevoie pentru a-si schimba dispozitia. 

Prin urmare, cand cel mic pare ca nu se mai opreste din plans, nu te speria si incearca aceste trucuri. In cele mai multe dintre cazuri, vor functiona. In schimb, daca suspectezi ca ceva este in neregula cu micutul tau, este mai bine sa consulti un medic. 

Sursa foto: unsplash.com 

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!