Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

OFICIAL: CURTEA DE CONTURI CONFIRMĂ RISCUL LA… SUPLIMENTARE DE LA DSP OLT! PE LÂNGĂ LEGE!

11. august. 2020

În prima parte a lunii iunie când auditorii lui Goga de la Camera de Conturi Olt au ajuns la DSP Olt existau, pe surse, informații cu privire la modul în care au fost acordate pe perioada stării de ugență atât stimulentul de risc dar și orele suplimentare salariaților acestei instituții. Consemnat, azi confirmat!

Nu tuturor ci… unora care, confirmă azi CC Olt oficial, NU se încadrau în în categoria beneficiarilor legali. În concret, fie urmare a neaplicării riguroase a legislației specifice, fie ca urmare a unei interpretări incorecte a acesteia, s-au acordarea stimulentului de risc unor angajați care nu au fost implicați direct în activități de prevenire și/sau combatere a infectării cu coronavirus COVID-19 și s-au plătit ore suplimentare și altor categorii de personal (ex. personal TESA) în afara cadrului legislativ incident.

• Au existat situații în care, prin neaplicarea riguroasă a legislației specifice sau ca urmare a unei interpretări incorecte a acesteia, s-au aprobat și plătit cheltuieli privind:

acordarea stimulentului de risc unor angajați care nu au fost implicați direct în activități de prevenire și/sau combatere a infectării cu coronavirus COVID-19, în sumă de 25 mii lei (DSP: Alba, Olt, SAJ Neamț);

ore suplimentare acordate unor categorii de personal neprevăzut în actele normative aplicabile în acest sens în perioada 15.03.2020-15.05.2020. De aceste drepturi salariale suplimentare trebuiau să beneficieze doar angajații care au prestat activități specifice prin asigurarea serviciului de permanență în regim de 24/7, prin serviciul de gardă sau chemări de la domiciliu, după caz, așa cum s-a prevăzut la art.8, alin.(4) din OUG nr. 11/2020 privind stocurile de urgență medicală, precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei. În fapt, s-au plătit ore suplimentare și altor categorii de personal (ex. personal TESA), plăți efectuate în afara cadrului legislativ incident, în sumă de 306 mii lei (DSP: Argeș, Botoșani, Hunedoara,Ialomița, Mehedinți, Neamț, Olt și DSPMB).

Recomandările Curții de Conturi: money back! Ghinion, doamna fost P.Director!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!