Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

PROCURORII VOR CONDAMNAREA LUI VÂLCOV ÎN DOSARUL DE LA GORJ!

06. august. 2020

Procurorii au făcut apel la decizia Tribunalului Gorj de achitare a lui Darius Vâlcov în dosarul în care a fost judecat pentru instigare la dare și luare de mită. Apelul îi vizează și pe ceilalți inculpați, la rândul lor achitați.

Surpriza în cauză nu e însă aceasta ci un alt apel depus la instanță chiar la inceputul acestei săptămâni chiar de Vâlcov prin apărătorul său. Nu contestă soluția- vorbim totuși de achitare- și… litera de lege.

Nu e a) fapta nu există ci este d) există o cauză justificativă sau de neimputabilitate! O mișcare pe care unii o consideră cel puțin riscantă. Apelul va intra pe rolul instanței de judecată abia după ce magistratul care a judecat fondul și a pronunțat soluția va redacta și motivarea hotărârii.

Potrivit procurorilor Darius Vâlcov a iniţiat constituirea a trei societăţi care acţionau ca un tot unitar – SC Millenium Topographica SRL, SC Contis Company SRL şi SCA Ciobanu şi Asociaţii. Ulterior ar fi decis să-l coopteze pe Eduard Cincu, funcţionar al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Olt, care să verifice în prealabil documentaţia întocmită de către angajaţii uneia dintre firme – având ca activitate cadastru – astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI. Conform anchetatorilor, Darius Vâlcov ar fi exercitat „activităţi de determinare mediată”, în urma cărora doi angajaţi ai societăţii Millenium Topographica SRL, controlată de Vâlcov, i-au dat lui Eduard Cincu câte 1.000 de lei lunar în perioada 2012 – 2015, sumă necuvenită şi neevidenţiată în actele contabile. Banii au fost remişi pentru ca funcţionarul de la OCPI Olt să avizeze documentaţia cadastrală întocmită de către angajaţii Millenium Topographica SRL.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!