Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DEFINITIV: CURTEA DE APEL BUCUREȘTI CONFIRMĂ CLASAREA DOSARULUI LUI VÂLCOV DE LA DIICOT!

21. iulie. 2020

Decizia procurorilor DIICOT de a renunța la acuzațiile care-l vizau pe Darius Valcov, fost consilier al Vioricai Dăncila, care a postat pe Facebook, în august 2018, protocolul dintre SRI și Parchetul General, a fost confirmată de Curtea de Apel Bucureşti.

Solutia pe scurt: Încheierea F/CP din 21.07.2020 – În baza art.318 alin.15 cod procedură penală admite cererea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală – Secția de Combatere a Infracțiunilor de Terorism și a Criminalității Informatice. Confirmă soluția de renunțarea la urmărire penală fa?ă de inculpatul Vâlcov Darius Bogdan (date), cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de divulgare a secretului care periclitează securitatea națională prevăzută de art. 407 alin. 3 din codul penal.

Vâlcov a fost cercetat pentru infractiunea de divulgare a secretului care pericliteaza securitatea nationala, iar in vara anului 2019 chiar a fost pus sub control judiciar in acest caz. Pe 28 februarie 2020, DIICOT a decis renuntarea la urmarirea penala.

DIICOT a precizat ca s-a avut in vedere si solutia adoptata de Parchetul General intr-un caz separat, care o viza pe Nicoleta Ichim, prim procuror la Parchetul Curtii de Apel (PCA) Constanta, si in care s-a dat tot renuntare la urmarirea penala. In cazul acesteia, principalul motiv pentru decizie a fost ca femeia a recunoscut ca a fotocopiat protocolul la solicitarea sefei sale, procurorul Adina Florea: „Nicoleta Ichim a efectuat o copie de pe un document clasificat la solicitarea unei alte persoane in raport cu care se afla intr-o pozitie de subordonare, fara a urmari un scop calificat, punand la dispozitia procurorului documentul doar pentru a-l citi si apoi sa-l distruga,” explicau magistartii.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!