Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

SPORTURI PE PLAJĂ

29. iunie. 2020

Ce să faci pe malul mării dacă te-ai plictisit de stat la bronzat

Vara este, fără doar și poate, anotimpul în care oamenii se distrează cel mai mult. Temperaturile plăcute, lumina zilei prezentă mai mult decât în celelalte perioade din an și atmosfera relaxantă sunt perfecte pentru a uita de griji, pentru a merge în vacanțe și a te simți bine alături de prieteni sau familie.

Dacă ai ales să merg pe plajă, indiferent unde, poate deveni puțin plictisitor să stai toată ziua la bronzat, în timp ce parcă simți că te topești la propriu pe șezlong. Pentru a crea o atmosferă plăcută alături de cei dragi, dar și pentru a face mișcare, poți încerca să practici câteva sporturi perfecte pentru vară.

Pe lângă faptul că te vei distra copios, este important să îți îmbunătățești sănătatea și abilitățile fizice. Poți să lași puțin deoparte mersul la sală, deoarece sportul pe plajă este o activitate de care ar trebui să profiți în fiecare an.

Iată câteva activități pe care le poți face la plajă:

  • Aruncări cu frisbee-ul

Chiar dacă pare, mai degrabă, ceva ce ai exersa cu un cățeluș, discul de frisbee este, de fapt, foarte bun și pentru a te distra cu alții. Se pot încerca diverse jocuri, cum ar fi pasele simple, trasarea unui teren pe nisip și stabilirea scopului de a arunca într-un spațiu stabilit și altele. Astfel, vei putea lucra mușchii brațelor, dar și ai spatelui.

  • Volei pe plajă

Voleiul este unul dintre sporturile care sunt practicate des, mai ales pe plajă. Îți poți antrena atât membrele superioare, cât și cele inferioare. Este nevoie de o plasă, însă se poate improviza cu altceva, însă mingea chiar trebuie să fie una special concepută pentru acest sport. Cel mai bine ar fi să existe echipe de câte minim 2 persoane, pentru ca jocul să fie cât mai distractiv și antrenant.

  • Tenis de plajă

Cu siguranță ai nevoie de echipamente pentru tenis de plajă, atât tu, cât și ceilalți participanți la joc, pentru a putea avea libertate de mișcare și pentru că nu vei putea să improvizezi cu altceva. Și nici nu ar trebui, dacă vrei ca articolele necesare să fie cu adevărat utile. La fel ca și în cazul voleiului, tenisul antrenează grupele de mușchi ale picioarelor și brațelor, dar nu numai.

  • Handbal pe plajă

Din această listă, nu putea lipsi și acest sport. Desigur, ai nevoie de o minge de handbal, dar porțile pot fi înlocuite de linii trasate, care să le marcheze. Bineînțeles, aceasta este o variantă bună dacă ați mers pe plajă într-un grup de câteva persoane. 

Așadar, acum ai la îndemână o listă a câtorva sporturi pe care le poți face pe plajă, atunci când nu vrei să înoți și nici să stai la bronzat, pe șezlong. După toată această activitate, o baie în apa răcoroasă a mării este un adevărat răsfăț, însă ai grijă să nu fie foarte rece, pentru a te feri de răceli sau alte probleme de sănătate.

Sursă foto: shutterstock.com

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!