Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

VÂLCOV, O NOUĂ ÎNCERCARE EȘUATĂ DE A SCĂPA DE PRONUNȚARE LA DOLJ: A RECUZAT COMPLETUL!

11. iunie. 2020

Vâlcov trage ultimele gloanțe în speranța că va prelungi cât mai mult pronunțarea în dosarul de la Tribunalul Dolj în care este judecat pentru luare de mită. Un dosar trimis spre judecare de către procurorii DNA pe 26 noiembrie 2015. Cercetarea judecătorească a fost făcută de magistrații de la Tribunalul Olt până pe 20 iulie 2017 când Curtea de Apel Craiova i-a admis cererea de strămutare la Dolj. Înainte cu un termen de a solicita strămutarea, chiar în urmă cu treiani deile, în același dosar, în aceeași lună iunie, apărătorii lui înaintau instanței cere de recuzare a completului de judecată, respectiv a judecătoarei Otilia Chiriţă. Se întâmpla chiar la finalul procesului pe fond(n.n. strămutarea a făcut ca dosaru să fie reluatde la zero la Dolj!) când doar declarația de inculpat al lui Vâlcov și conluziile părilor înainte ca magistratul să declare încheiată cercetarea judecătorească și să rămână în pronunțarea unei soluții.

Aceeași rețetă a încerca-o din nou ieri la Tribunalul Dolj unde a avut termen. Tot prin apărători, inculpatul fiind, potrivit unor surse, în continuare plecat din țară, a depus cerere de recuzare.

Soluția nu i-a fost nici de această dată favorabilă, instanța pronunțându-se astăzi pe cerere: RESPINGE CEREREA DE RECUZARE!

Solutia pe scurt: În baza art.68 C.proc.pen. respinge ca nefondată cererea de recuzare a judecătorului care intră în alcătuirea completului C4, doamna judecător Stănilă Dan Verginica, formulată de inculpatul Vâlcov Darius Bogdan. Fără cale de atac. Pronun?ată în şedinţa publică din 11.06.2020

Ghinion așadar! Rămâne ca același judecător stabilit de la începutul procesului să se pronunțe acum pe solicitarea de schimbare a încadrării și ulterior, în funcție de decizie, să stabilească și soluția! Dacă nu cumva la următorul termen, tot din categoria chichițelor avocățești utilizate până acum de Vâlcov în toate cele trei procese în care este judecat pentru fapte de corupție, va solicita din nou strămutarea!

Print

One thought on “VÂLCOV, O NOUĂ ÎNCERCARE EȘUATĂ DE A SCĂPA DE PRONUNȚARE LA DOLJ: A RECUZAT COMPLETUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!