Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

FOCAR COVID-19 CONTROL LA AMBULANȚA OLT: DOMN’ PREFECT, CONCLUZII AVEM?

28. mai. 2020

Luni, 25 mai(n.n. e drept la o săptămână de la confirmarea primului angajat pozitiv- așa se întâmplă când fiind pe lângă subiect, prefectul a optat în primă fază să recite după președintele de partid textul cu ”solicit Corpul de Control al Ministrul”, ulterior informându-se despre cum funcționează lucrurile în România normală, instituțional și nu pe ureche politică!!!) a fost emis Ordinul Prefectului nr. 170/25.05.2020 pentru constituirea unei comisii mixte care să verifice modul în care s-a desfășurat activitatea la Serviciul Județean Olt în perioada stării de urgență dar mai ales cum și dacă au fost respectate măsurile obligatorii atât de către conducere cât și de personal. Tot de la reprezentantul guvernului în teritoriu, oficial, prin același comunicat de presă, s-a transmis faptul că rezultatele verificărilor vor fi transmise Ministerului Sănătății dar și aduse la cunoștința OPINIEI PUBLICE.

Potrivit unor surse controlul s-a finalizat încă de miercuri- 27 mai, fiind de așteptat ca azi să avem și comunicarea publică și bineînțeles oficială. Una din care să aflăm despre responsabilități, despre obligații încălcate cu bună știință sau poate din indolență. Chiar dacă, într-un mod care ridică ceva ”suspiciuni rezonabile”, tocmai astăzi a apărut și comunicatul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina prin care ni se aduce la cunoștință faptul că organele de poliție judiciară din cadrul IPJ Olt – Serviciul Investigații Criminale, prin AUTO SESIZARE(!!!) au deschis uun dosar penal și au dispus începerea urmăririi penale în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, nu se ANULEAZĂ, nici măcar din OFICIU, controlul echipei mixte. Mai mult chiar, așa cum arată procurorii, dosarul aflat în instrumentarea lor are la bază ancheta epidemiologică a DSP Olt făcută imediat după izbucnirea focarului de la Ambulanță, vizată fiind în principal prima persoană depistată pozitiv, considerată pacientul zero: ”S-a constatat că o angajată a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt s-ar fi prezentat la lucru începând cu perioada 14.05/15.05.2020, deşi prezenta semne clinice de boală, fără ca personalul din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt să se autosesizeze şi fără ca bolnava să se autodeclare, aceasta fiind depistată în data de 18.05.2020 la Spitalul COVID 10 Mioveni ca fiind purtătoare a acestui virus.” E drept că din același comunicat poate fi ”disjunsă” și o altă speță care face referire exact la OBLIGAȚIILE celor recomandate politic în funcții să conducă SJA Olt:

În perioada 21.05/25.05.2020, Direcţia de Sănătate Publică Olt a efectuat o anchetă epidemiologică în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, unde a identificat 20 de persoane pozitive COVID 19, în contextul în care Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt NU ar fi făcut dovada efectuării la locul de muncă a triajului zilnic privind starea de sănătate în rândul personalului.

Iar de aici, oricât și-ar dorii unii, oricât ar promite alții, nici o mână nu o poate spăla pe cealaltă și nici una din toate trei nu poat fi scoasă din context. Nici managerul, nici medicalul și nici asistenta șefă. Vom afla cu siguranță din raportul pe care prefectul Homorean CU SIGURANȚĂ îl va face public, și de ce, spre exemplu, cele trei dudui au refuzat să prezinte documentele de identitate solicitate pentru întocmirea procesului verbal de amendă, pentru condițiile igienico sanitate nu tocmai în regulă constatate de echipa de control. Bineînțeles că tot concluziile raportului vor face lumină și cu privire la lipsa unui triaj la locul de muncă, culmea chiar într-o unitate cu CADRE MEDICALE, lipsa folosirii echipamentelor de protecție- tot la nivelul unității dar și în deploasări la solicitări. Întrebările sunt multe, la fel trebuie să fie și răspunsurile dar mai ales măsurile ce se vor dispune! Pentru că focarul încă nu s-a stins, dimpotrivă se tot extinde și din nefericire azi încă un cadru medical din SJU Slatina(Bloc operator)a fost confirmat iar un altul din Cardiologie așteaptă rezultatul testului fiind deja internat și prezentând simptome specifice bolii, astfel că, dacă și acesta din urmă se confirmă, avem deja trei asistente pozitive și din spital.

Așadar, așteptăm concluziile!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!