Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

COVID-19 AMBULANȚA OLT: TĂTARU: ANCHETA DSP OLT ȘI APOI CORPUL DE CONTROL AL MINISTRULUI!

25. mai. 2020

Suntem la o săptămână de când la Serviciul Județean de Ambulanță Olt a fost confirmat primul angajat pozitiv cu coronavirus. O săptămână în care de la o zi la alta a crescut alarmant numărul cazurilor pozitive din instituție și, mai mult, au apărut și primii contacți ai angajaților SJA Olt pozitivi. Proporțiile focarului nu sunt cunoscute încă. Este încă în evoluție, e doar începutul așa cum spun unele voci, iar în zilele următoare acest lucru se va vedea.

Și cu toate astea până azi, oficial, ABILITAȚII nu au comunicat nimic despre cine poartă responsabilitatea izbucnirii acestui focar, deși off the record cu toții cântă pe aceeași voce: relaxarea aproape totală și lipsa măsurilor de protecție în SJA Olt între salariați! Pe asumare e tăcere totală! Atât managerul cât și directorul medical, ambele susținute și impuse în funcție politic(!!!) au adoptat poziția struțului în speranța că apele se vor liniștii, că opinia publică se va concentra tot mai mult pe numărat noi cazuri pozitive și-și vor păstra astfel scaunele călduțe din care e cert că nu vor să se lase duse de bunăvoie(n.n. ”demisie de onoare” cum spun unii deontologi!).

Așa cum am spus-o încă de săptămâna trecută, în actualul context epidemiologic, când sănătatea unui județ întreg este incertă, nu e loc de jocuri politice. Nu doleanțele liderilor politici trebuie să primeze ci sănătatea oamenilor asupra căreia sunt OBLIGAȚI să vegheze cei puși să conducă instituțiile cheie implicate în gestionarea epidemiei. Că Oprescu și Voiculescu rămân fermi pe poziții în ceea ce le privește pe Prina și Marcu, alegând să arate fiecare cu degetul spre pupila celuilalt este o chestiune care îi privește strict pe cei doi, care ține în mod cert de considerente politice și nicidecum de responsabilitate din partea vreunuia dintre ei, și care cu siguranță la un moment dat(n.n. a se citi alegeri!) va fi decontată, dar nu trebuie să interfereze sub nici o formă în măsurile care se impun, în anchetele care TREBUIESC făcute!

OBLIGAȚIA prefectului de Olt nu este aceea de a citi după dictare din declarațiile liderului PNL Olt, nici de a încerca ”să calce apa” ca să fie bine să nu fie rău și cu Oprescu și cu Voiculescu! Prefectul de Olt nu trebuie să ceară corp de control de la minister. Prefectul, din nefericire pentru județul Olt azi Homorean, trebuie să dispună măsuri întocmai cu atribuțiile din fișa postului, în vreme de pandemie și stare de urgență. Nu ministrul Tătaru vine să facă curățenie în incompetența de la Ambulanța Olt! Ancheta trebuie făcută local, fie în baza ordinului prefectului de către o echipă mixtă constituită la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt, fie doar de DSP Olt! Abia în baza acestui raport în care se vor prezenta cauzele care au dus la izbucnirea focarului de la SJA Olt, ministru va dispune măsuri precum suspendarea conducerii și apoi va fi trimis în Olt corpul de control. Nu vine Corpul de Control al ministrului pentru că cineva îl cheamă verbal, așa, de dragul imaginii sau la o scurtă plimbare. Asta ar fi trebuit să știe prefectul Homorean! Și ar fi trebuit să acționeze în consecință de ieri nu de azi sau mâine! Dacă a făcut-o… să știm și noi! Altfel, corpul de control al Ministrului Sănătății ar trebui să treacă și pe la DSP Olt după ce pleacă de la Ambulanță iar în paralel ar trebui să ajungă și un altul, al MAI de această dată, la Prefectura Olt!

Așteptăm comunicarea oficială: DE CE A IZBUCNIT FOCARUL LA SERVICIUL JUDEȚEAN DE AMBULANȚĂ OLT?

Print

One thought on “COVID-19 AMBULANȚA OLT: TĂTARU: ANCHETA DSP OLT ȘI APOI CORPUL DE CONTROL AL MINISTRULUI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!