Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DOSARUL LUI VÂLCOV DE LUARE DE MITĂ DE LA DOLJ REPUS PE ROL: URMEAZĂ PRONUNȚAREA PE SCHIMBAREA ÎNCADRĂRII!

20. mai. 2020

Tribunalul Dolj a repus pe rol dosarul în care fostul primar al Slatinei, Darius Vâlcov este judecat pentru două fapte de luare de mită și una de trafic de influență. Cauza a fost suspendată  în baza Decretul Preşedintelui României nr. 195/2020, pe perioada stării de urgență. Judecata va fi reluată pe 10 iunie când instanță urmează să se pronunțe pe solicitarea schimbării încadrării juridice depusă de Vâlcov prin apărătorul său.

Dacă în trecut pronunțarea pe schimbarea încadrării se făcea odată cu soluționarea fondului cauzei, așa cum s-a întâmplat spre exemplu în cazul lui Minel Prina în dosarl de la ICCJ în care și Vâlcov s-a numărat printre inculpați, ambii fiind condamnați pe fond la ani de închisoare cu executare, cerererile de schimbare a încadrării fiindu-le respinse, începând din 20 iunie 2019 instanța de judecată se pronunță cu privire la schimbarea încadrării juridice a faptei printr-o hotărâre judecătorească care nu soluționează fondul cauzei. Această nouă situaie a fost reglementată de CCR prin Decizia nr. 250/2019.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 2020-03-01.png

Dosarul lui Vâlcov s-a înregistrat la Tribunalul Dolj pe 20 iulie 2017, după ce, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova i-au admis cererea de strămutare a procesului de la Tribunalul Olt. El a fost trimis în judecată pe 26 noiembrie 2015 de procurorii DNA .

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!