Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

GREU DE DETAȘAT II- CU CHESNOIU ȘI OROS!

18. mai. 2020

Săptămâna trecută s-a mai consumat încă un episod din telenovela ”depesedizarea AFIR”! . Care pe cine se aleargă, e cam greu de spus. Ai fi tentat în primă fază să crezi că ministrul Agriculturii este cel care îi dă bătăi de cap lui Chesnoiu. El este cel care pe 12 decembrie 2019 a semnat decizia prin care directorul AFIR a fost delegat la Banca de Gene Buzău, condusă de cercetătorul Costel Vânătoru, până la 31 decembrie 2019. la nici două săptămâni s-a schimbat modificarea, cercetătorul buzoian Costel Vânătoru a fost reinstalat în funcţia de director al Băncii naţionale de gene, iar Chesnoiu… back la AFIR. În organigramă director, în fapt a urmat o perioadă de concediu.

La revenirea acestuia Oros a marcat din nou la începutul lunii aprilie, în stare de urgență, pe 2.04.2020. Prin Ordinul nr.1112/2.04.2020 a dispus detașarea lui Chesnoiu de la AFIR pe funcţia de conducere vacantă de natură contractuală de director general gradul II al Direcţiei pentru Coordonarea Agenţiilor de Plăţi. Dar nu s-a produs depesedizarea nici de această dată pentru că detașatul a mers glonț în instanță unde a obținut săptămâna trecută ordonanță președințială prin care a revenit pe post, cel puțin până la soluționarea pe fond a soluţionarea pe fond a litigiului având ca obiect anularea Ordinului anterior menţionat.

Solutia pe scurt: Respinge excepţia inadmisibilităţii. Admite ordonanţa presedinţială. Suspendă Ordinul nr.1112/2.04.2020 privind detaşarea reclamantului, director general gradul II de la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe funcţia de conducere vacantă de natură contractuală de director general gradul II al Direcţiei pentru Coordonarea Agenţiilor de Plăţi, până la soluţionarea pe fond a litigiului având ca obiect anularea Ordinului anterior menţionat care face obiectul dosarului nr. 9450/3/2020. Hotarâre  883/2020  11.05.2020

Așadar lucrurile nu sunt încă tranșante definitiv. Doar provizoriu prin ordonanța care-i permite lui Chesnoiu revenirea ca director, ceea ce s-a și întâmplat deja de săptămâna trecută.

Până la soluționarea pe fond a cauze va mai dura, Chesnoiu având totodată timp de gândire cu privire la varianta de a se instala în coasta primarului de la Caracal, ca city manager. Cu gândul la lista de deputați, loc promis și garantat de Stănescu!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!