Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

CAZURILE COVID-19 DE LA CENTRELE DE BĂTRÂNI BĂBICIU ȘI CEZIENI, EȘECUL UNUI STAT BUIMAC!

04. mai. 2020

Un inspector şi o infirmieră de la două cămine pentru persoane adulte din judeţul Olt sunt infectate cu virusul COVID – 19. Este informația confirmată oficial de autorități care a picat ca un trăsnet duminică. 15 beneficiari la Centrul Băbiciu și 54 de adulţi cu dizabilităţi la Cezieni! Doar beneficiari! Acestora li se adaugă și personalul angajat. Zilele acestea, după ce rezultatele tuturor testelor recoltate duminică după confirmarea celor doi angajați, vor fi edificatoare. Abia atunci vom afla dacă vorbim sau nu despre două focare, cu atât mai periculoase cu cât vorbim de centre în care beneficiarii sunt persoane din ceea ce ”STATUL” numește ”categorie de risc”, cei despre care oficialitățile au spus de la începutul epidemiei că sunt o prioritate.

Însă, de la vorbe, declarații publice pompoase, la fapte, ”prioritatea” arată cu totul altfel. Iar ”protecția” persoanelor din ”categoria de risc” se vede foarte bine în aceste două situații. Un eșec al uni ”STAT” buimac(n.n. în multe cazuri incompetent!!!). Unul care de pe o zi pe alta a dat ORDIN seara tuturor directorilor DGASP-urilor din țară(n.n fiind surd la sugestiile și cererile venite din partea acestora cu privire la testare înaintea izolării!!! ) să izoleze ”imediat” la locul de muncă personal cât să asigure funcționarea centrelor de asistență și îngrijire timp de 14 zile iar restul salariaților, pe aceeași perioadă, la domiciliu. În cazul celor din urmă izolarea viza doar angajatul DGASPC nu și membri familiei acestora cu care au conviețuit în cele 14 zile! Asta-i una din ”măsurile” buimacului ”STAT”.

Nu însă prima! Pentru că cea de la care… se împute peștele, este decizia de a izola(carantina) personalul 14 zile fără ca acesta să fie testat! 14 zile în care beneficiari și angajați, nici unul testat, au interacționat și, pe cale de consecință… și virusul, dacă cel puțin una din persoane l-a avut- cum e cazul celor două centre. De ce nu s-au făcut teste la începutul celor 14 zile, fie că vorbim de cei care au intrat în prima tură, fie cei veniți de acasă la schimbul turei? Pentru că protocol de testare elaborat de același buimac. Fără cap și fără coadă, fără ca principal scop să fie protecția cetățenilor ci mai degrabă a autorităților, la fel cum au fost și majoritatea ordonanțelor militare, una peste alta și nicidecum una în completarea celeilalte.

Lanțul ”măsurilor” continuă. Când în cele din urmă s-au recoltat testele de la beneficiari și angajați te lovești de o nouă zonă în care ”STATUL” este în continuare descoperit la două luni de când România se află în stare de urență: perioada de prelucrare a testelor.

Inspector Băbiciu- recoltat test pe 24 aprilie(la ieșirea din tura de 14 zile!!!)- rezulat comunicat pozitiv pe 1 mai!!!

Infirmieră Cezieni- recoltat test 25 aprilie( la începutul turei de 14 zile, deci permis accesul în unitate fără test!!!)- rezultat comunicat pozitiv pe 2 mai!!!

Imaginea clară a ”protecției” asigurată de STAT!

Dacă cele două centre vor deveni focare de coronavirus va fi exclusiv rezultatul măsurilor buimace ale lui, ale STATULUI de care tot auzim zi de zi și în spatele căruia se ascund de fapt niște indivizi puși în fruntea unor instituții cheie, cu putere de decizie în situația actuală. Este un eșec al lor, unul care nu îi face cu deloc mai responsabil decât, spre exemplu, fostul manager de la Spitalul Suceava. Cu ce e mai bun STATUL care a dispus izolarea a zeci de persoane într-o clădire timp de 14 zile fără o testare prealabilă(fără a avea o imagine clară și sigură asupra sănătății acelor OAMENI- nu cifre!!!), față de acel manager care, la fel, a dispus ca personalul și pacienții, să nu mai părăsească unitatea spitaliceasă o anumită perioadă fără însă a cunoaște câți erau sănătoși și câți infectați? Cu NIMIC! Aceeași mizerie de la Suceava e și în centrele din cadrul DGASPC-urilor. Iar cele două cazuri de la Olt sunt, cel puțin la acest moment două din cele mai fericite și sperăm ca situația să nu degenereze, însă ceea ce se întâmplă, de exemplu, la Galați unde vorbim deja de decese în rândul beneficiarilor, nu înseamnă PROTCȚIE ci EȘEC! Iar pentru acest eșec, cu atât mai mult cu cât face victime omenești, cineva trebuie să plătească. El, ”STATUL” buimac, ei, cei ce se acund în spatele lui!

Și tot el, ”STATUL” trebuie să înțeleagă măcar acum, în al doisprezecelea ceas, de ce este importanta testarea rapida a populației dar si primirea rezultatelor rapid. Sunt două aspecte vitale care de multe ori pot face chiar diferența dintre viață și moarte. Pentru că același ”protocol” sau ”algoritm” sau oricum ar vrea să îl numească și redenumească oficialii, este valabil și în cazul pacienților cu simptome care, așa cum arăta zilele trecute Virgil Musta(medicul epidemiolog care face parte din echipa care se ocupa de pacientii cu coronavirus in spitalul de boli infectioase Victor Babes din Timisoara) pana la confirmarea infectiei cu coronavirus, pacientii carora li se recolteaza probe pentru testare nu pot fi tratati cu medicatia specifica COVID-19.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!