Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

CAZ CONFIRMAT COVID-19 SÂRBII MĂGURA: HAOS LOCAL! DOMNU’ HOMOREAN, PE ACORD DE LA GSC, COMUNICAȚI… ANCHETA!

01. aprilie. 2020

A preveni nu înseamnă a panica! Iar acest lucru trebuie înțeles de autoritățule locale și județene în primul rând!A ascunde informații sau a le da pe surse nu este o măsură, a te limita doar la cifre nu va avea ca efect scăderea numărului ci dimpotrivă creșterea numărului celor infectați și, situație pe care nimeni nu o dorește, a celor decedați. A preveni înseamnă a lua toate măsurile necesare, de la izolare, carantină, anchetă epidemiologică și orice alte măsuri care să împiedice răspândirea comunitară, femomencu care ne confruntăm încă de săptămâna trecută, recunoscut OFICIAL.

Cazul Sârbii Măgura

Marți, la lăsarea întunericului, prefectul de Olt a ieșit(impropriu spus a ieși căci e destul de izolat, cum îi șade bine unui ”comandant suprem”, nu-i așa?”) să confirme informațiile pe surse prezentate de presa locală Cazurile la care mass-media locală face referire, doi cetăţeni din judeţul Olt care au fost internaţi la spitalul din Bucureşti, s-au aflat în izolare la domiciliu, sub supravegherea forţelor de ordine publică, asigurându-se un control permanent la locaţiile în care se instituise măsura izolării la domiciliu, neexistând, sub nici o formă, în urma anchetei, vreo suspiciune că persoanele izolate ar fi părăsit domiciliul.”

Așadar, după ce-și ia acordul de la Grupul de Comunicare Strategică prefectul de Olt dă asigurări(OFICIAL) că persoana din Sârbii Măgura, pozitivă, internată deja la SJU Slatina, s-a aflat în izolare la domiciliu! Corect! Mai departe, aceelași președinte al Comitetului Județean pentru situații de Urgență Olt, tot pe asigurări(!!!) spune că s-a asigurat control permanent la locația unde s-a aflat persoana confirmată pozitiv și mai mult că a fost efectuată o anchetă care n-a scos la iveală ”vreo suspiciune” că persoana izolată a părăsit izolarea. Să le luăm pe rând:

Control permanent la locația unde a fost izolată persoana confirmată de la Sârbii Măgura?!

Informația existenței unui caz în comună apare marți, cu mult înainte ca și presa cu linie directă la șeful politic al șefului de comanda să facă publică informația.

O doamnă îngrijorată de soarta părinților săi care locuiesc în comună a semnalat situația pe rețeaua de socializare. Când, într-un final, a venit oficial de la prefectura Olt, confirmarea a scos la iveală o situație care NU TREBUIE ignorată! Persoana infectată cu coronavirus a stat izolată dar persoana care s-a ocupat în acest timp să-i asigure cele necesare în perioada de izolare, a fost cel puțin luată în cacul de autorități? Întrebarea este îndreptată către cele județene pentru că la nivel local situația este mai mult decât clară și mai mult decât iresponsabilă.

NU un angajat al Primăriei Sârbii Măgura s-a ocupat ca persoana izolată să aibă cele necesare. A făcut-o… un vecin, ”un băiat din sat”. O spune cu subiect și predicat însuși primarul Lucian Tănase după un șir lung de bâlbe care scot la iveală totala nepregătire pentru a face față acestei situații. Dacă la primele reacții critice ale internauților (persoane din localitate sau cu aparținători în comună) primarul încearcă să dea asigurări că ” a făcut ce trebuie”, ulterior își recunoaște stângăcia.

Lucian Tănase, mesaj 1: ” Vreau sa fac câteva precizări ca sa știți cum stau lucrurile sa nu tragem concluzii pripite! Doamnei in cauza i s a recomandat izolarea la domiciliu. Când am fost înștiințați de acest lucru am luat legătura cu dumneaei , eu, medicul, șeful de post . I am trimis un termometru la recomandarea medicului și din discuții, doamna a spus ca : știe ca trebuie sa stea izolata: știe ca nu trebuie sa ia contact cu nimeni: ca are înțelegere cu respectivul vecin sa i aducă de mâncare ( pâine de fapt și lemne ) la usa sau la geam . Am luat legătura chiar și cu acest vecin și l am avertizat de riscuri !”
Fiica persoanei în cauză acuză însă autoritățile că singurul ajutor pe care l-au dat au fost, noaptea minții(!!!) ”un pachet cu 2 cutii de dero, cu cinci paste de dinți și 5 periuțe”-” Asta a trimis primăria timp de 14 zile de izolare. Sa le fie rușine tuturor care spun ca s au interesat de acest caz, sunt fiica doamnei în cauza nu s au interesat cu nimic singurul care a sunat-o din când în când, a fost medicul, dar de la primărie nu s au implicat cu nimic, dacă nu era acest vecin murea de foame”!

Primarul nu neagă ”ajutorul”,însă nici nu-și recunoaște lipsa de responsabilitate ci alege să dea cu citate în populație, pe principiul ”mort’u e de vină”: ”Mama ta a spus și citez: ,,maica , mulțumesc ca va interesa ti de sănătatea mea, dar eu sunt bine și voi fi bine ca eu știu ce înseamnă , ca nu sunt femeie proasta “(mesaj 2). Și nu se oprește aici. Merge mai departe și confirmă(clar fără intenție doar în direcția de a se scoate basma curată!) lipsa de implicare:

”Iar in ordonanța spune clar ca : la solicitarea celor aflați in autoizolare se asigura contra cost produse de stricta necesitate !// va rog sa înțelegeți ca doamna a fost întrebata și spus ca are aranjament cu respectivul iar la momentul acela nu era dispusă izolarea de nimeni, iar aparținătorii ar fi trebuit sa știe”Lucian Tănase(mesaj 3, 4).

Așadar, dacă la început spunea primarul că totu-i roz , că persoana a fost izolată, că de la primărie dumnealui a pus pe X să se intereseze de caz, că și ceilalți factori responsabili s-au implicat, că nu există nici o problemă, în ceea ce a vrut probabil a se numi o concluzie, deși dincolo de faptul că-i confirmă lipsa de implicare și responsabilitate, pare o spălare pe mâini: ” ar trebui sa verificați faptul ca in situația mamei , DSP ul a sunat pe doctor și i s a comunicat sa o țină sub observației dar de izolare nu a pomenit nimeni nimic!

Așadar, e mai mult decât clar că cel puțin la nivelul comunei Sârbii Măgura(sperăm să nu fie o situație generală în teritoriu ci să rămână unică!) este un haos total. Unul care poate degenera oricând dacă nu se intervine. Iar până acum intervenția nu există. În comunicare oficială a prefectului Homorean nu apare, ori de câte ori ai citii comunicatl, nici o referire la ”băiatul din sat”. Ancheta pe care o amintește oficialul nu l-a vizat și pe el ci doar persoana izolată. ”Băiatul din sat” domnule prefect, ați auzit de el? N-a stat izolat, a mers la cumpărături, a mers să-și rezolve problemele- pe ale lui și ale celor la nevoie din ce se vede. Ancheta? Unde e ancheta? ”Băiatul din sat” a fost identificat, izolat, întrebat de sănătate? Faceți un efort, mai cereți o dată acordul de la GCS și ieșiți la comunicare pe de o parte pentru liniștea locuitorilor comunei și implicit pentru liniștea întregului județ, dar în primul rând pentru a avea certitudinea că nu există nici ”o suspiciune” că mai există persoane infectate urmării acestui haos de la nivel local! Faceți ceea ce sunteți OBLIGAT să faceți! Nu selfie-uri, nu discuții amicale ci IMPLICARE de președinte al Comandamentului pentru Situații de Urgență! E stare de urgență! Avem dar mai ales aveți ordonanțe militatre! FIȚI RESPONSABIL! Suceava este un exemplu de AȘA NU!

Print

One thought on “CAZ CONFIRMAT COVID-19 SÂRBII MĂGURA: HAOS LOCAL! DOMNU’ HOMOREAN, PE ACORD DE LA GSC, COMUNICAȚI… ANCHETA!

  1. Este haos acolo. Toata lumea se plimba nestingherita. Politia a trecut de 3 ori de cand s-a instaurat starea de urgenta. Sunt multi veniti din afara granitelor, cine s-a interesat sa vada daca se respecta carantina??? Da…cei care au avut grija de doamna in cauza s-au plimbat brambura in tot satul, sunt batrane care au fost in vizita la dânsa, trebuie facuta identificarea contactilor, dar Sârbii Măgura este o comuna uitată, cu oameni care traiesc in lumea lor, fiecare traieste dupa propriile legi si dupa bunul plac. Imi este mila de ce se poate intampla, pentru ca 90% din locuitori de abia isi permit sa isi cumpere un sapun, ce sa mai vb de masti si dezinfectanti. Domnule Lucian Tanase, cred ca ar fi cazul sa va treziti sau sa nu mai candidati! Ati pastrat acea comuna in saracie, prostie si amaraciune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!