Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

Prelungește viața telefonului tău cu până la 2 ani!

27. martie. 2020

Prelungește viața telefonului tău cu până la 2 ani! Află cum poți avea grijă de „cel mai bun prieten” al omului modern

Este foarte complicat să ții pasul cu tot ce înseamnă high tech și last generation în ziua de astăzi. Mereu apare ceva nou, ceva mai performant. Update-urile sunt cu un pas înaintea imaginației. Dezvoltarea tehnologică este uluitoare. Nu e de mirare că acest ritm haotic de viață obosește, stresează, iar, în cele din urmă îmbolnăvește. Din când în când, poate ar fi bine să faci un pas în spate și să te relaxezi. 

Iată ce poți face pentru a NU avea nevoie de un nou telefon

Telefonul mobil a devenit de câțiva ani buni o prelungire naturală a omului. O fi bine, o fi rău? Discuția aceasta poate fi interminabilă. Există și avantaje, și dezavantaje. Important este cum să profităm de părțile bune ale acestei tehnologii uimitoare.

  • Protejează-ți datele personale! Mai mult decât codul PIN și parola de deblocare a ecranului, este foarte important să îți protejezi și conținutul telefonului tău. Din fericire, există o multitudine de soluții disponibile în acest sens. Majoritatea telefoanelor inteligente oferă un software care permite downloadarea diferitelor aplicații care să permită condiționarea vizualizării conținutului unui document prin introducerea unui cod ales de tine. O altă idee ar putea fi stocarea datelor pe platforme online – cum ar fi iCloud sau Google Drive.
  • Această opțiune îți asigură protecția informațiilor tale chiar și în cazul furtului/pierderii telefonului. Este suficient să intri pe contul tău de pe calculatorul personal și să schimbi datele de logare. 
  • Ai grijă la conexiunile wireless! Trăind într-o societate modernă, omul secolului XXI trebuie să fie mereu conectat. Accesul la internet wireless poate crește viteza de circulație a informației, dar poate diminua și factura la telefon – în funcție de abonamentul personal. Cu toate beneficiile internetului, este posibil să fi ignorat până acum pericolului la care te expui! Orice conectare la wireless implică un risc. Există destul de mulți rău intenționați care, în schimbul accesului la internet, cer crearea unui cont, oferirea unei parole sau chiar datele cardului bancar. NU oferi informațiile menționate anterior decât surselor în care ai 100% încredere! Închide conectarea la wireless după ce ți-ai terminat treaba. Astfel, salvezi bateria telefonului tău și împiedici accesul „musafirilor” nepoftiți.
  • Protejează-ți telefonul aplicând pe ecran o folie de sticlă de cea mai bună calitate și o husă rezistentă pe spatele telefonului. Este foarte simplu să scapi telefonul din mână, dar pe cât de simplu, pe atât de periculos. Ar fi păcat ca telefonul tău să se zgârie sau, mai rău, să se spargă. Prin urmare, un simplu gest de a „îmbrăca” telefonul poate fi salvator. Dacă nu știi ce husă ți se potrivește, intră pe link și caută perechea perfectă pentru telefonul tău! Știai că prin intermediul husei telefonului tău îți poți exprima personalitatea și vei ieși în evidență? 
  • Deși majoritatea aplicațiilor și jocurilor par tentante și distractive, alege-le bine pe cele în care ai încredere. Nu downloada nimic din surse necertificate. Dacă ai dubii în legătură cu nivelul de încredere al unei aplicații sau al unui site, contactează neîntârziat operatorul tău de telefonie mobilă! Odată descărcată o aplicație care are un virus, telefonul tău va avea de suferit. Cel mai bine este să fii precaut! O metodă de a verifica validitatea unui site este să verifici modul în care apare scrisă adresa. Majoritatea site-urilor care cer logarea sunt încriptate sub forma: „https://”. Trebuie să fii atent ca acel „S” să fie la finalul „http”, astfel poți fi sigur că site-ul pe care navighezi nu este periculos.

Sursele din care îți iei informațiile trebuie mereu verificate! Pe cât de folositoare pot fi telefoanele mobile, pe atât de tentante sunt ca mijloace de furt pentru infractori. Cu grijă și cu atenție la aplicații, site-uri, parole, wi-fi și șoc mecanic, telefonul tău va putea fi alături de tine mai mult timp!

Sursă foto: Pinterest.com

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!