Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

AR FI MIUNUNE DACĂ N-AR FI IRESPONSABILITATE! TREZIȚI-L PE LIVIU RADU, DE LA CARACAL!!!

26. martie. 2020

Marile puteri ale lumii se declară neputincioase în lupta cu coronavirus. Nici una dintre țările afectate nu dispun de fonduri suficiente pentru a putea trata pacienții infectați, pentru a-i salva de la moarte. În România situația este mai mult decât îngrijorătoare în condițiile în care specialiștii arată că acesta este doar începutul. Numărul medicilor și asistentelor infectate a trecut de 100(și asta doar dintre cei testați!!!), mai multe spitale sunt în carantină, se fac apeluri disperate la oamenii de afaceri și nu numai să doneze pentru ca spitalele să poată face achiziții de materiale de protecție dar și de aparatură! Însă, în tot acest tablou(conturat în linii mari!) iese… păduchele în frunte! E mai mult decât minune! Și dacă e minune… e clar la Caracal. De acolo de unde azi, primarul în funcție, transmite un mesaj mai mult decât revoltător și total lipsit de responsabilitate: ”sumele alocate pentru investiții nu se suprapun cu ceea ce alocăm Spitalului Caracal, primăria având suficiente resurse pentru a traversa cu bine criza Covid-19.

Acest mesaj vine la doar câteva ore după ce managerul Spitalului Caracal declara public că unitatea nu este pregătită să facă față solicitărilor în condițiile în care s-a luat decizia ca acesta să devină spital suport pentru cel de la Slatina: Nu suntem pregătiți în totalitate, mergem la DSP Olt ca să discutăm ce cazuri vor veni concret la noi, pentru că avem nevoie de mai multe echipamente, combinezoane, măști. Mai avem măști. Avem o comandă de 35.000 de măști cu termen de livrare 15 aprilie”. Păi în atare condiții, dacă primarul Radu Liviu are fonduri mai mult decât suficiente pentru toată perioada de ce Spitalul Caracal nu este dotat, de ce, dacă fondurile dau peste, abia pe 15 aprilie vin cele 35.000 de măști? Mai departe, dacă primarul dă asigurări că are bani să depășească cu bine criza Covid-19 de ce, spre exemplu, Ion Doldurea făcea apel zilele trecute la sprijin pentru spital: ”Fac apel la un gest de solidaritate și invit oamenii de afaceri din Caracal să susțină Spitalul Municipal Caracal.” Doar pentru imagine, doar pentru că se poartă? Greu de crezut!

Oare câtă aparatură s-a comandat la Spitalul Caracal în această perioadă ca să poată depășii ”cu bine” această perioadă. Cât este ”perioada” dacă nici cei mai specialiști dintre specialiști nu fac aprecieri privind perioada pe care se va întinde epidemia? Cum e posibil ca la nivel național să fie nevoie de rectificări, mai jos la fel și la CJ Olt, iar la Caracal să fie ”resurse suficiente”?Sunt întrebări la care chiar așteptăm să răspundă primarul, dar în cunoștință de cauză, cu date concrete și nu cu declarații bombastice și iresponsabile! Dacă resursele curg gârlă la Caracal atunci să facem petiție la minister ca SJU Slatina să devină suport, iar Spitalul Caracal să-l ridicăm la grad de universitar! Pe banii Primăriei Caracal!

Nu e glumă! Nu doar virusul face victime! Treziți-l pe Liviu Radu acum până când situația nu se agravează!

#fițiresponsabili

Print

One thought on “AR FI MIUNUNE DACĂ N-AR FI IRESPONSABILITATE! TREZIȚI-L PE LIVIU RADU, DE LA CARACAL!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!