Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DUPĂ BĂTAIA DE JOC PARTEA ÎNTÂI(500 PLIANTE), VINE PARTEA A DOUA DE LA MS: 65 MĂȘTI LA SPITALUL SLATINA, 35 LA SPITALUL CARACAL!

22. martie. 2020

Întrebam nu mai târziu de vineri dacă responsabilii de la București își bat joc de un întreg județ în contextul în care singurul ”ajutor” pe care a putut Ministerul Sănătății să-l trimită Spitalului Județean de Urgență Slatina au fost câteva topuri de pliante. Vreo 500 la număr. Am sperat că situația a fost ”o scăpare”, că lucrurile se vor remedia cu cât mai mult cu cât oficial s-a comunicat că s-au făcut achiziții, au ajuns materialele și se distribuie în special la spitalele din Capitală și la cele de urgență. Iată ce s-a ales însă de… speranță: lângă cele 500 de pliante, a doua zi, respectiv ieri(sâmbătă) s-a făct împărțeala materialelor: 65 măști la Spitalul Județean Slatina și 35 măști pentru Spitalul Caracal!!! (de reținut: o mască, spun tot specialiștii din MS, are efect maxim 4 ore după care trebuie schimbată dacă nu se umezește cumva în acest interval – deci… faceți un mic calcul pentru cele 100!!!). S-a trecut de la bătaia de joc, partea întâi, la aceeași bătaie de joc- partea a doua? Da, trist, dar din păcate asta e realitatea! Acesta este ajutorul de la ”STAT” pentru județul Olt! Pentru că trebuie cu toții să înțelegem o situație. Nu îl pedepsiți pe Cătălin Rotea ca manager, nici pe Marius Oprescu ca președinte al CJ Olt, sau pe Liviu Voiculescu ca lider județean al partidului aflat în prezent la guvernare, ori pe parlamentarii PSD sau PNL! Pedepsiți un județ întreg! Dacă ”așa trebuie”, atunci să știm de ce!

La ambele spitale din județ există stocuri de materiale dar ele se consumă zilnic. Se fac comenzi în continuare dar așa cum bine se știe furnizorii livrează din ce în ce mai greu. Niciodată, în actualul context în care la Craiova a apărut deja primul deces, numărul cazurilor persoanelor testate pozitiv se dublează în 24 de ore și mai ales în contextul în care specialiștii au confirmat de ieri că astăzi vorbim deja de transmitere comunitară a virusului Covid-19, mateialele nu sunt suficiente. Cele mai importante sunt măsurile de protecție a cadrelor medicale pentru ca numărul vindecaților să poată ajunge la un procent cât mai mare iar rubrica ”decese” să fie tot mai săracă! D’asta e nevoie ca și spitalele mici să fie sprijinite pentru că de ele depinde viața unui județ întreg. Stop bătăii de joc! Cu 500 de pliante si 100 de măști nu se poate proteja județul Olt! Oare ce palmă urează să mai primească locuitorii județul Olt și cadrele medicale?

#fitiresponsabili

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!