Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

PREVENȚIA NU FACE VICTIME!!! E SUFIECIENTĂ DEZINFECȚIA PARCURILOR ȘI LOCURILOR DE JOACĂ?

18. martie. 2020

Încă de săptămâna trecută Primăria Slatina a luat măsuri în ceea ce privește locurile de joacă din municipiu. Au demarat acțiunea de dezinfecție, au continuat și zilele acestea urmând să extindă această măsură și în parcuri. Dar oare e suficient?

Oficialii Ministerului Educației atrag atenția că ”decizia de suspendare a cursurilor nu înseamnă vacanță(!!!), cei ai Ministerului Sănătății arată că ”dovezile curente sugerează că noul coronavirus poate rămâne pe suprafețe din diferite materiale pentru ore și chiar zile, iar medicii strigă la unison ”#STAȚI ACASĂ!”. Mai mult, în Slatina azi lucrurile au evoluat într-o direcție pe care nimeni nu și-ar fi dorit-o, ba dimpotrivă, la care cu toții am sperat să nu apară. Tânăra depisată pozitiv este la acest moment o reală problemă. Cel puțin până când ancheta epidemiologică- prin care se va reface traseul acesteia și a celorlalte 5 persoane din casă( CONTACȚI DIRECȚI-testați dar fără un rezultat deocamdată!)- nu se va finalizată, prevenția poate fi cea mai bună soluție.

Și dacă totuși, toate cele de mai sus nu sunt argumente suficiente pentru ca autoritățile locale să ia, cel puțin pentru o perioadă, o astfel de măsură, la o aruncătură de băț de Slatina, în Craiova a fost deja luată de marți: ” Închidem locurile de joacă după ce le igienizăm și dezinfectăm”– Mihail Genoiu, Primarul Craiovei.

#preventianufacevictime #statiacasa


Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!