Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

ASTA ÎNSEAMNĂ SĂ SFIDEZI VIRUSU’ : MOȚ SE PREGĂTEȘTE DE ”SLATINA CITY RUN”!

17. martie. 2020

În plină epidemie de corona virus, cu stare de urgență decretată de președinte în România, cel mai optimist pare să fie de departe primarul Slatinei, Emil Moț. Nici măcar specialiștii nu îndrăznesc să se pronunțe asupra evoluției acestei epidemii, ba dimpotrivă, rămân destul de rezervați asupra posibiliății ca situația să se amelioreze prea curând, limitându-se doar la a spune că ”speră – iar acesta e cuvântul corect: speră – că vara va reduce numărul de îmbolnăviri”.

« Epidemia de coronavirus va dura, la nivel global, cel puţin până în iunie», a afirmat epidemiologul chinez Zhong Nanshan, academician din cadrul Academiei Chineze de Inginerie.

«Un doctor britanic spune ca punctul inflexiunii cred ca va fi prin luna aprilie, cand putem face o evaluare. Noi tot speram ca la vara va fi un miracol si transmiterea virusului se va face cu mai mare dificultate. Varf in aprilie – mai dupa care in cursul verii va scadea, apoi in iarna va creste din nou. Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie

Însă, cum spuneam, primarul e optimist. Atât de tare încât se pregătește de „Slatina City Run” un eveniment cu caracter sportiv la care se pot înscrie toți amatorii de cros și semimaraton din municipiul Slatina cu vârsta de minim 18 ani împliniți! Așadar participare masivă, nu glumă de 50 sau 100 de persoane. Pe semne că edilul deține informații prețioase în ceea ce privește evoluția epidemiei în deosebi în lunile aprilie-mai pe care toți specialiștii le dau azi ca perioadă de vârf. Doar așa ar fi de înțeles de ce AZI, 17.03.2020, la comisii, unul din proiectele aflate în analiza consilierilor locali este Proiectul de Hotărâre nr.85 datat 11.03.2020, referitor la APROBARE organizarea manifestării în data de 17 mai 2020!!!

Ce-ar mai fi de comentat? Foarte multe care țin în special de #responsabilitate insă în situația dată, când panica se instalează tot mai mult în rândul populației, iar încrederea în autorități este tot mai mică, ne oprim aici! Să rămânem optimiști(nu ca primaru’!) iar fiecare să tragă propriile concluzii!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!