Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DOSAR VÂLCOV(GORJ): S-A ÎNCHEIAT CERCETAREA JUDECĂTOREASCĂ! URMEAZĂ DEZBATERILE FINALE!

12. martie. 2020

Procesul de la Tribunalul Gorj în care Darius Vâlcov este judecat pentru instigare la dare și luare de mită în legătură cu activitatea SC Millenium Topographica SRL se apropie de final. Judecătorul de caz a constatat la ultimul termen încheierea cercetării judecătorești după ce și ultimul inculpat din cei patru inculpați a fost audiat, stabilind ca dezbaterile finale să aibă loc la data de 7 aprilie. La această fază a procesului judecătorul vada cuvântul pe rând părților implicate pentru a expune punctul lor de vedere în legătură cu situația de fapt și de drept rezultată din cercetarea judecătorească. Primul care va susține acuzarea și implicit pedepsele în cazul fiecăruia dintre inculpați, urmat de inculpați, direct sau prin apărătorii lor. Reamintim că la termenul la care a dat declarația de inculpat în fața instanței Vâlcov a spus că nu este vinovat şi că va fi achitat: „Dacă există Dumnezeu va fi achitare“

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, cei care au instrumentat dosarul și au dispus trimiterea în judecată, îl acuză pe fostul primar al Slatinei că ar fi indicat lui Bărbulescu, cel care se ocupa de SC Millenium Topographica SRL să-l coopteze în cadrul uneia dintre firme pe Eduard Cincu, funcţionar al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliare (OCPI) Olt, care să verifice în prealabil documentaţia întocmită de către angajaţii SC Millenium Topographica SRL, care avea activitate de cadastru, pentru a nu mai fi înregistrate multe respingeri de la OCPI.  Cincu  a fost plătit pentru activitatea sa după programul de lucru cu 1.000 de lei lunar. Banii primiţi de Cincu de la societatea unde venea să lucreze după terminarea programului de lucru sunt consideraţi mită de către anchetatori.

Alături de Darius Vâlcov, au fost trimişi în judecată şi Mircea Dogaru, fost consilier juridic al Millenium Topgraphica şi Elena Calotă, administratorul societăţii, ambii pentru dare de mită, dar şi funcţionarul public din cadrul OCPI Olt, Eduard Cincu, pentru luare de mită.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!