Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

CURTEA DE CONTURI: LUCRĂRILE LA PARCUL TINERETULUI UMFLATE LA FACTURARE! ȘTORNO BĂIEȚI!

03. februarie. 2020

Prietenie, prietenie domnu’ primar Emil Moț, dar plata e pe buget! Ăla public care deși mare parte dintre cei care au în pix semnătura aleg să-l direcționeze ca și cum ar fi contul personal, este supus, măcar periodic unor verificări din partea abilitaților. Fie ei și de la Camera de Conturi Olt, fie ea condusă în continuare de același Adrian Goga! Fie vorba, nu între noi ci între ei(!!!) despre Primăria Slatina. Era prea ca la țară ca noul parc construit la fosta unitate militară din Slatina(n.n. fără doar și poate va fi pe primele poziții pe cardul candidatului PSD la Primăria Slatina la categoria ”realizări”) să nu fie totuși cu cântec. Ceva acorduri au început să se audă încă de la atribuirea contractului societății SC Old & New Construct Srl, administrată de Mircea Ungureanu. Răutăți bineînțeles, unic participant și prin urmare… adjudecat! Toamna lui 2018 demarat lucrările, vara lui 2010 inaugurare cu fast, finalizat, achitat! Toată lumea mulțumită! Dar u până la final ci doar până la descălecarea auditorilor în control la Primăria Slatina care oficial(n. să nu se mai spargă aiurea baloanele și nici să se mai obosească cu mesaje sau distribuiri!) consemnează în raport că la facturare s-a cam băgat din burtă. Vreo 22 de mii lei plus în conturile firmei, minus în bugetul local al Slatinei(n.n. ghinion pentru plătitorii de impozite și taxe) reprezentând ”cheltuieli de capital efectuate pentru categorii de lucrări neexecutate în cantitățile înscrise în situațiile de plată întocmite de constructor și decontate de beneficiar, în cazul obiectivului de investiții „Amenajare parc la Unitatea Militară din strada Tunari Nr. 1 Mun. Slatina”.

Zice deci raportul Curții de Conturi! Pe care și-l asumă prin semnătură nu doar auditorii care au efectuat controlul dar și reprezentanții Primăriei Slatina și implicit constructorul. Motiv pentru care… care s-au executat. Ștorno pe repede înainte!
”La obiectivul de investiții „Amenajare parc la Unitatea Militară din strada Tunari Nr. 1 Mun. Slatina” s-a întocmit factura de ştornare a contravalorii lucrărilor neexecutate, diminuându-se astfel obligația de plată către constructor” Cum s-a strecurat oare la plată ”plusul” sau cum s-a întâmplat, vorba primarului în exercițiu, în detrimentul slătineanului(banului public) și nu în folosul lui- spre exemplu un rulou în plus de la constructor, mocca? Nimic nu e perfect, ca să cităm din același… clasic de mai sus! Și mare dreptate are! Nimic nu e fără cântec! Nimic fără prejudiciu! Fie el și recuperat ulterior, atenție, nu pentru că vreuna dintre cele două părți contractante ar fi constatat minusul, respectiv plusul, ci la solicitarea abilitaților! Păi n-am stabilit că mare parte din metehnele administrației Vâlcov- Prina s-au păstrat! Continuăm să construim! Și să facturăm! Pe plus, să fie bine să nu fie rău!

P.S. Pentru că… obiectivitate, nu este singurul obiectiv (implicit constructor) la care administrația locală s-a dovedit mai mult decât generoasă la facturare. Urmează!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!