Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DACĂ-I ORDIN, CU PLĂCERE DAR PE CARE COMPETENȚE DOAMNA MINISTRU ANISIE?

20. noiembrie. 2019

Revenim asupra noilor numiri de la ISJ Olt. S-au înlocuit pesediștii cu liberalii, e foarte bine. E faza pe cine-i la butoane, cine are guvernarea, să plece ai noștri, să vină ai voștri și invers! Totu-i limpede până aici pentru că asta-i România! Dar dacă tot vrem și milităm pentru o ”Românie normală”, de ce-și fac loc, sau mai bine zis sunt impuse într-o astfel de țară, … anormalitățile? Cât de normal este să numești un om într-o funcție de conducere, să-i dai responsabilitatea de a conduce destinele învățământului dintr-un județ, fie el chiar și Oltul, până când nu ai certitudinea că acel om are și capacitatea minimă măcar, de a se ridica la un astfel de nivel. Într-o țară ce se vrea a fi a ”lucrului bine făcut” nu poți să bagi gunoiul sub preș. Oricât de bine crezi că ai ferecat ușa dulapului cu lacăt, mai devreme sau mai târziu scheleții ies! Până la urmă așa e și normal într-o Românie normală, nu-i așa.

Iar lucrurile trebuiesc luate pas cu pas. Adicătelea, înainte ca președinta femeilor liberale din Olt să fie numită în funcția de inspector general adjunct, trebuia să vedem care este rezultatul ”analizei interne” de la nivelul  Colegiul Național „Ioniță Asan” din Caracal, pe care avem toată încrederea că directorul unității nu doar că o va face, dar ne ”va trimite și ce va scrie pe hârtie”. Să înțelegem cu toții cum a fost posibil ca la începutul acestei săptămâni- luni, 18 noiembrie a.c., orele 15.13, un elev al acestui liceu să fie victima unui accident rutier la o oră la care trebuia să fie în sala de curs, el în bancă iar profesorul la catedră. O primă explicație ar putea fi oare aceea că profesorul- în cazul de față dna profesor de română Luminița Popescu, pe deasupra chiar diriginta clasei respective(!!!) -nu se afla la oră, iar eleva n-a avut nici o reținere de a face orice în absența cadrului didactic. Din păcate urmările n-au fost fericite, ci dimpotrivă, eleva a fost victima unui incident rutier care a trimis-o direct la spital, iar azi în sala de operație pentru o intervenție la picior. Cu toată dragostea, ceea ce domnul director de la Ioniță Asan(amabil totuși să zăbovească preț de câteva minute cu noi la telefon), a numit ”nimic deosebit la labă”, este mai mult decât deosebit: ” Da, știu la ce vă referiți, s-a întâmplat luni, da n-a fost la trecerea de pietoni. A ieși puțin să ia ceva de la mașină de la prietenul ei și când a coborât nu a fost atentă și a fost puțin lovită. Nu e ceva grav, adică n-a fost nimic, a fost atinsă puțin la labă. Știți nu a fost în oră, era cam în pauză, la noi e o problemă cu pauzele de 5 minute, o să vă trimitem când avem scris, o să vedem”. Tot cu aceeași dragoste, trebuie să-l contrazicem și cu privire la pauza care de fapt nu pare pauză ci mai degrabă oră de curs(n.n. două ore de limba română în orarul clasei în ziua de luni!)- 15.13 s-a produs incidentul, 15.22 a sosit ambulanța la fața locului(pe date concrete nu pe vorbe!!!)-, dar și cu privire la ”analiza internă” pe care de fapt nu a demarat-o cel puțin până azi în jurul orelor 11.00 și care în primul rând ar trebui să arate dacă a absentat motivat doamna profesor de la ore sau nu. Dacă e pe motivare, cine-i responsabil pentru lipsa unui supraveghetor la clasă? Și, încă un aspect important și care dacă s-ar modifica în cursul zilei de azi ar fi… prea ca la țară: nu există (ACUM nu da’ poate mai târziu…)absență în dreptul elevei în cauză(vorbește catalogul!!!)!

Cât despre superiorii acestuia, până azi general Bărbulete, încă în funcție în ziua producerii evenimentului în cauză, nu poți face decât un singur comentariu: de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere. ”Da, nu știu. Eu din acest moment nu mai sunt în funcție, nu pot să mai vorbesc nimic. Nu știu, nu mă întrebați pe mine. Întrebați noua conducere, nu am ce să spun, da… nu mai, o zi bună!” , ese poziția fostului care demonstrează încă o dată, fără nici cel mai mic dubiu că se impunea schimbarea sa de la ISJ Olt (n.n.am mai spus-o și cu alte ocazii!). Rămâne așadar să așteptăm poziția ministrului responsabil cu numirea, de altfel cea care a garantat pentru instalarea în funcție a noului adjunct. Poate n-a știut, poate află acum, poate… vom vedea cum e cu competențele, dar mai ales cu RESPONSABILITATEA în ”România normală”! Poate totuși ora era pauză sau pauza s-a luat în oră…

P.S.1 Așteptăm și un punct de vedere al Luminiței Popescu cea care din păcate nu a putut fi contactată. Poate ne va lămuri absența domniei sale de luni de la ora de curs, poate are și o motivare. Poate a apărut între timp… Pe responsabilitate, zic!!!

P.S. 2 Cu martori că am solicitat numărul doamnei proaspăt unsă în funcție, cu dovezi că am contactat-o. Poate a fost ocupată cu preluarea… atribuțiilor! Sau cu absențele?!

!!! Se mișcă lucrurile. A apărut prima absență. Pai și a doua? Păi cum așa, pe golăneală? Hai că se poate! Incă una!!!Ghinionul sunt declarațiile care confirma realitatea! Care este, nu care se dorește!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!