Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

SUFLĂ VÂNT BUN LA PUPĂ PENTRU VÂLCOV!

12. noiembrie. 2019

«Deciziile Curtii Constitutionale care s-a pronuntat cu privire la legalitatea compunerii unor completuri de judecata nu se opun prevederilor legislative europene privind protejarea intereselor financiare ale Comunitatilor Europene si principiului securitatii juridice.»

Astfel sună punctul de vedere al Comisiei Europene trimis la Curtea de Justitie a UE în cazul întrebărilor preliminare ridicate de Inalta Curte în Dosarul Gala Bute, dat publicității de apărătorul lui Udrea. Potrivit acestuia, consecința ar fi respingerea sesizării formulate de Inalta Curte și repunerea pe rol a cauzei:”In virtutea deciziilor CCR, trebuie rejudecate acele cauze. Eu estimez ca in primavara anului viitor vom avea o solutie de la CJUE”.

Ca și în cazul Udrea, pe 17 octombrie, Completul de 5 judecători de la Inalta Curte, care soluționează apelul lui Darius Vâlcov împotriva sentinței de 8 ani de închisoare pentru corupție, a sesizat Curtea de Justiție a Uniunii Europene în cazul deciziei CCR privind completurile de 3 judecători specializate. Acest demers a fost ridicat din oficiu de instanță. Întrebările din sesizare, cu una mai multe în speța Vâlcov, au aceeași direcție, prin urmare un prim răspuns venit dinspre CJUE ar putea deveni unul general valabil în toate cazurile. Iar punctul de vedere al Comisiei Europene trimis la Curtea de Justitie a UE pare a fi un prim pas spre un răspuns final favorabil inculpaților care ar obliga astfel Completul de 5 judecători din apel să dispună reluarea procesului de la zero.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!