Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

#SANDILĂU VÂLCOV SCAPĂ DE ACȚIUNEA ÎN RĂSPUNDERE CIVILĂ DELICTUALĂ!

27. octombrie. 2019

În septembrie anul trecut, din calitatea de consilier al prim-ministrului României, Darius Vâlcov, publica pe contul personal de Facebook fișa medicală a unui protestatar din Piața Victoriei, eliberată de un medic psiholog. Consilierul nu s-a sfiit să facă glume pe seama afecţiunii cu care a fost diagnosticat bărbatul care s-a remarcat la protestele Rezist: ”Ce avem noi aici? Sandilău cu acte-n regulă”. La nici o oră de la publicare postarea a disparut de pe rețeaua de socializare, Vâlcov a revenit ulterior cu acuzații și a anunțat că postarea i-a fost ștearsă și l-a jignit pe protestatarul pe care l-a numit „sandilău”:#antifacontraromaniei #AntifaesteRezist Postarea prin care arătam ca un lider #rezist este sandilău cu acte mi-a fost stearsa”.

Potestatarul a reacționat la scurt timp tot pe facebook anunțând că îl va acționa în judecată pe Vâlcov: „Este adevarat că nu am deranjat aşa mult mafia politică ca până acum, dar să te legi de această depresie cauzată de pierderea unei persoane apropiate dragi este josnic, cu atât mai grav este că vine de la creierul mafiei psd şi consilierul Primului Ministru. Ma bucură aceste atacuri, asta îmi dovedeşte că lupta mea civică are ecou printre ei, dar să ajungi la nişte acte medicale cu caracter personal este deja prea mult şi trebuie văzut cine le-a oferit. RUŞINE vâlcov, RUSINE dragomir (pt cunoscători) ! Pam pam Vă pupa Fam. Matei , ne vedem în instanţă !”. La scurt timp a introdus în instanță, mai exact pe rolul Tribunalului București, o acțiune în răspundere delictuală. Însă, la începutul acestei luni instanța a decis sa anuleze cererea de chemare în judecată, reclamantul având la dispoziție un termen de 15 zile pentru reexaminare.

Pentru aceeași postare, în luna martie, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) l-a amendat cu 1.000 de lei pe Vâlcov pentru discriminare și încălcarea dreptului la demnitat: ”Fapta domnului Darius Bogdan Vâlcov de a denumi o persoană prin termenul de ”sandilău” și publicarea fișei medicale a persoanei respective, protestatar de notorietate, constituie faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de afecțiune medicală necontagioasă și prin asociere pe baza criteriului de dizabilitate mentală, potrivit art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 15 din OG137 O.G. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările și completările ulterioare”(Decizia CNCD). 

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!