Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

VÂLCOV A RĂBUFNIT ÎN SALA DE JUDECATĂ: ”DOAMNA PREȘEDINTĂ, SUNT SINGURUL DIN ACEASTĂ SALĂ CARE ÎȘI JOACĂ LIBERTATEA”

10. octombrie. 2019

Joi la prânz, în timp ce premierul Dăncilă era demis prin moțiune de cenzură, consilierul din umbră, Darius Vâlcov își susținea cauza la Tribunalul Dolj în dosarul în care este acuzat de procurorii anticorupție de luare de mită. Citat la solicitarea procurorului de ședință pentru reaudiere, Lucian Șușală a dat peste cap declarațiile a doi dintre martorii propusși de inculpat în apărarea sa, respectiv finul acestuia, Dumitru Onică, și, cum anticipam, Anca Gușatu- cea care a solicitat audiere fără presă. Dar cum spuneam la acel moment, ce se spune în spatele ușilor închise nu rămâne doar acolo mai ales în jocul șpăgilor percepute și încasate, în tranșe, în pungi de plastic sau de cadouri, toate din contracte pe bani publici. În timp ce Onică a declarat că Șușală i-a spus că a împrumutat bani de la Vâlcov pentru a-și înființa două societăți- respectiv spălătoria Spotless și Bogmar- acesta a negat orice discuție cu finul lui Vâlcov: ” Îl cunosc de mult pe Onică. Am fost colegi de școală în generală, am fost buni prieteni însă după 2008 relația s-a deteriorat iar de atunci și până azi suntem doar amici, în sensul că ne salutăm și cam atât”. Nici declarația Anăi Gușatu nu ”s-a pupat” cu cea a lui Șușală:

Procuror: Când și în ce împrejurări ați cunoscut-o pe Anca Gușatu și ce relație aveți cu aceasta?

Martor: Nu-mi mai aduc exact aminte când am cunoscut-o, am fost amici dar din 2015 de când s-a întâmplat cu aceste dosare nu ne-am mai întâlnit, nu am mai vorbit.

Procuror: I-ați spus vreodată Ancăi Gușatu că v-ați înțeles cu Rotea ce să spuneți în fața anchetatorilor de teamă să nu ajungeți la pușcărie?

Martor: Nu! Niciodată!

A fost întrebarea adresată de procuror în baza declarației ” pe ascuns” dată de Gușatu la care apărarea s-a opus, solicitând instanței să o respingă ”întrucât martorul a spus că nu a mai vorbit cu Anca Gușatu, așadar toate întrebările în acest sens nu își mai au rostul”. Cu toate astea Vâlcov pare că nu are nici cea mai mică intenție să permită încheierea cercetării judectorești care presupune, poate chiar până la finele acestui an, o primă pronunțare în acest dosar. Drept dovadă a mai venit cu două cereri în instanță. Una prin care solicită o nouă adresă către SRI și DNA și cealaltă pentru noi reaudieri. Îi vrea din nou la bară pe Rotea și Păduraru. Unul a dat, celălalt a intermediat, iar Vâlcov spune că ” din surse” a aflat că ”sunt mulți, printre care și cei doi, care au spus prin oraș, s-au confesat unor prieteni că am avut neșansa ca ei să fie audiați în acest dosar înainte să vină unele clasări pe alte dosare”. Procurorul DNA s-a opus celor două solicitări, moment la care Darius Vâlcov a răbufnit: ”Doamna președintă, onorat instanță, aici în această sală eu sunt singurul care își joacă libertatea. Eu trebuie să îmi dovedesc nevinovăția pentru că așa este la noi, nu cei care acuză trebuie să dovedească faptul că sunt vinovat. De aceea solicit reaudierea pentru că este posibil ca unii martori, să fii spus forțat unele lucruri în încercarea de a beneficia de prevederile legii mai favorabile. Acum, după ce au scăpat de anumite presiuni din partea organelor de anchetă urmare a unor clasări apărute la începutul verii, să vedem modul în care își mai mențin sau nu declarațiile”.

Un nou termen a fost stabilit pentru 24 octombrie, ultimul la care apărarea și acuzarea pot formula cereri de probatoriu, potrivit judecătorului de caz.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!