Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

OLTUL- SINGURA VICTIMĂ! ÎN REST… REGLARE DE CONTURI ŞI MULTĂ DEMAGOGIE!

06. octombrie. 2019

N-am zis că va fi o toamnă lungă și interesantă? Anticipam încă de astă vară că vine circul în județ. In spatele arenei toți si-au repetat numerele de zor, pe ici pe colo ieșind din când în când pe surse câte puțin din reprezentația fiecăruia. Anunță trompetele că s-au deschis cuștile și-au scăpat fiarele. Care fiare, că sunt doar niște hiene din aceeași specie toate. Nici măcar acrobație nu se poate numi ceea ce prestează ai noștri în aceste zile. Timid, slăbuț, ceea ce de altfel îi caracterizează pe toți, fără nici o excepție. Să rămânem totuși ancorați în realitatea asta(n.n. nu aia pe care o spun ei!),capacitățile le sunt destul de limitate chiar dacă se împăunează( în oglindă) drept creiere, eminențe cenușii, genii, baroni lideri, mafioți, afaceriști de top sau vulpi bătrâne!

In toata această mascaradă în care pe lângă personajele principale simt nevoia să se bage în seamă și altii, fie din slugărnicie, fie cu speranța că e reală zicala cu al treilea câștigă, nu e decât o singură victimă: judetul Olt(n.n. mai exact locuitorii lui care pare că au fost blestemați să aibă la conducere doar indivizi care știu să ajungă în funcții călcând pe cadavre iar odată ajunși au o singură grijă: să-și verifice lunar balanța).

Restu’ … cu circu’ pe uliță! Așadar, pe repede înainte căci povestea e mai mult decât cunoscută celor ce-și duc traiul în județ, să începem de sus, oarecum de la cap, de unde se împute și pestele cu cei ce se dau azi răniți în aripă!

De ce ar fi Dăncila victimă? Păi nu vorbim de același Paul Stănescu și de aceleași practici pe care ambii le-au folosit să preia PSD pe 27 mai, imediat după încarcerarea lui Dragnea.

De ce ar fi Stănescu victima? Doar pentru că ar putea fi schimbat vineri din funcție? Păi ce, Toma a fost victimă? Așa cum am tot arătat si-a asternut singur, deci ar trebui să funcționeze pe asumare și nu pe victimizare. Ba chiar ai fi tentat să crezi nu doar că-și merită soarta dar și-a și cerut singur ieșirea din decor. Nu e victima lui Dăncilă(n.n. au fost parteneri!), nu e nici victima lui Vâlcov- tot parteneriat se poate numi și ceea ce au legat cei doi de bună voie și mânați de interese personale încă din 2012- și, cu atat maj puțin, se poate prezenta ca o victimă a primarilor. De cate ori i-a folosit ca masă de manevră sau ca masină aducătoare de voturi? De fiecare dată, începand cu 2008 când s-a dat jos de pe tractor la Vișina într-o zi și-a venit la Slatina acceptând să-l lase pe Toma să îl facă presedinte de CJ. Pentru ca apoi să-l facă el pe Toma-… KO! Asadar n-are de ce sa verse azi cineva vreo lacrimă dacă Stănescu nu va mai fi președintele PSD Olt!

Vâlcov? La victimizare e the best. Doar ca e lipsită de substanță și deci pe termen scurt. Mult mai scurt decât timpul petrecut în arestul de la Beciul Domnesc. El poate fi cel mult propria victimă! Asta da! Pentru că atunci când, decât sâ calci pe un covor roșu(indiferent unde duce el) alegi să calci pe cadavre, manipulând (și mulți da’ și proști) și creionând scenarii fără vreo legătură cu realitatea dar în același timp fiind sigur că turnându-ți cenușă în cap cazi tot în picioare, mai devreme sau mai târziu riști să… execuți!

In ordinea numerelor de pe tricou, a cui victimă să fie Marius Oprescu? A lui Valcov și el? Ei aş, păi până mai ieri își savurau împreună cafeluța la CJ Olt iar la lăsarea serii, ca doi vecini adevarați, maj faceau un schimb de opinii în parcarea de pe Vederii înainte de a merge fiecare spre locuința sa(n.n. bineinteles nici unul pe persoană fizica). Deci… nu ține! De Iordache sau mai ales Pisicu nici nu încape discuția. Probabil ar fi extrem de interesant sa ne spună Oprescu de exemplu când s-a consultat ultima dată cu fratele de sânge Andrei. Adică să vedem și noi unde-i victima, păi nu? Cui serveste o pisiceala care are la fundație multe zeroruri, prea multe, prea nesimțite chiar? Oltului nu și, cum se vede treaba, nici măcar lor! Am mai spus-o, a te detona… detonare! Fără victimizare!

Marius Iancu, și el un personaj al acestor zile? Si el tot victima? A cui? A lui Oprescu? Aici poate fi o urma de adevar insa, sa fim totusi corecti, tot singur si-a asternut si el! Asa e normal sa si doarma. Ca a fost omul potrivit la locul potrivit in scenariul unora… , csf, ncsf. Riscul meseriei si mai ales al sustinerii!

Florin Barbu? Și el tot așa, tot victimă? A cui? Tot a lui Valcov si el? E drept că s-a stricat caruta de ceva timp si tot incearca sa ii faca vant de la ANIF pe tobogan ( asta-i cel putin a doua tentativă!) dar să nu uităm că ani de zile a funcționat ca unsă. Aceeași căruță. Din vremuri de mult apuse, de cand Valcov era primar si Barbu Florin Ionut il inlocuia pe George Dumitrescu in functia de director la Diectia Economica a Primariei Slatina. A fost bine pana n-a mai fost. Tot la cartegoria reglare de conturi se încadrează și povestea asta căci în toate cazurile se lovesc de foarte multe zerouri. Doar despre asta este vorba sa nu creada cineva ca vreunul se da de ceasul mortii de exemplu de soarta sistemelor de irigatii, ci doar de soarta atribuirilor. E treabă internă. De GAȘCĂ!

Andrei Iordache, când vreodată victimă? Poate doar când vrea și mai ales dacă vrea! A cui ar putea fi? El e doar o fire… deschisă! Cu toti si in toate. Complicat tare să spui azi cu cine e căci nici nu apuci sa intorci capul si il vezi cu celalalt! A devenit cumva parte din decor, scos si readus, ce sa vezi, pe mana acelorasi de fiecare data. E personaj! Cineva trebuie să se sacrifice și să intermedieze!

La categoria si altii ar fi de amintit pe fugă(să insiști deja e prea mult!) Pisicu. Când cu steagu’ când cu crucea, exact ca Parintelele Burducea. Preferă să numere zerourile decât articolele din can can! Vorbeste cu toti, lucrează cu aceeași toti și spune tot despre toti! Doar sa-l intrebi , nu conteaza cine esti. Poti fi si procuror, omului ii place sa socializeze! Vorba aceea, a scapat de saracie, joaca in alta liga! (n.n. ii place sa o spuna si ne place cum suna!). Să zicem și de Titiriga ceva căci l-au aruncat și pe el pe acolo. De fapt nu despre el e vorba în propoziție ci despre firma lui! Pentru asta a si fost inventat caci doar nu crede cineva ca a tras el de pe tavita cand i-au luat motul fix o mistrie si un purcoi de bani!

În final, pentru ca vorbeam la inceput de si altii care stau cumva la panda si maj prind cate una din zbor, avem aici doua bucati Ciocan– fac ture pe langa biroul lui Dancila doar s-o impiedica de ei sa ii arunce la Olt- tot zerourile si atribuirele ii mana și pe iei in lupta!!!- un Iordache Florin care face ce stie-sluj- parcă ar vrea, da’ mai stă o tură să se gândească.

Asadar, tot ce se livrează in aceste zile e doar o reglare de contri. Nivelul e jos, desi pe ici pe colo fac ”pe surse” trimiteri la procurorii anticoruptie in incercarea de a-si creste valoarea(n.n. din pacate o inmultesc cu zero!). Pe can can, pe stat la panda, mirosit aroma trabucurilor, pe victimizare si cam atat! Ce proiecte? Care? Poate contracte! Asa da! Asa a fost si va mai fi! Nu s-a jucat inca totul! E cu va urma în GAŞCĂ-de retint, toti fac parte dintr-o singura gasca, nu sunt doua!!!

Din pacate, pentru moment… doar rabdare si tutun.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!