Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DOAMNA PREFECT, IERI, NU MÂINE DESPRE SITUAȚIA ȘEFULUI DE LA PERMISE OLT!

27. septembrie. 2019

Printre primii care și-au pierdut funcția la izbucnirea scandalului Caracal a fost prefectul Silviu Neacșu. Nu era ”de serviciu”, era în concediu de odihnă. Și toțuși a fost demis! Și lui i-a fost imputată prosta gestionare a acțiunilor întreprinse de responsabilii din poliție începând cu ziua de 24 iulie când a fost anunțată dispariția Alexandrei Măceșanu.

Azi, cazul n-a fost elucidat, dimpotrivă, aparc ccomplicații dar mai ales noutăți de la o zi la alta, unelșe care duc în aceeași zonă a oamenilor legii. Și tot azi, la Prefectura Olt, avem un nou prefect, Angelei Nicolae, cea care a ținut să intre la scurt timp de la numire în atenția opiniei publice după o demonstrație de… nici acum nu știm exact ce(greu de explicat și înțeles!) pe care a făcut-o chiar în fața casei lui Gheorghe Dincă.

” Am venit ca om. Vreau să mi se întipărească foarte bine în minte acest loc, am simţit nevoia să văd personal locul desfăşurării evenimentelor. Simt nevoia să mi se întipărească în memorie, să îmi amintesc întotdeauna care este datoria mea de funcţionar public. De a fi orientat spre cetăţean.”

Și tot cu acea ocazie, în încercarea de a-și scuza gestul și prezența(total aiurea deci cea mai bună era absența!) invocând faptul că este la început de drum, venea cu asigurări că în scurt timp va arăta ce poate asumându-și ca pe o datorie verificarea a tot ce nu a mers bine în acesl lanţ al acţiunilor pentru a lua cele mai bune decizii în viitor.

”Avem datoria de a verifica ce nu a mers bine în acest lanţ al acţiunilor pentru a lua cele mai bune decizii în viitor. Sunt în a treia zi de mandat. Nu este o scuză, nu e o justificare. Urmează să arăt ce pot.”

S-au scurs două luni de atunci, am văzut cu toții- dacă nu o faci în fața blitz-urilor cu comunicat asumat, n-ai făcut nimic- că știe… cum să îmbrace un combinezon! Asta e oare ce poate? Putea să o facă din primele zile, chiar după ce a plecat de la Dincă din Caracal și punea capăt așteptării(n.n. cei care aveau așteptări!). Dar cum rămâne cu DATORIA? Aia de prefect, aia de ”a fi orientat către cetățean” și mai ales cea de VERIFICARE? Avem un carfof fierbinte rău. De fapt este chiar în curtea domniei sale! O știre confirmată deja direct de la sursă(n.n. nu vorbim AZI de audierea de la Parchetul Slatina pentru concursul din a cărui comisie a făcut parte doamna prefect) care spune că șeful Serviciului Public Regim Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor Olt, Florin Hoară, audiat de către polițiștii delegați la Caracal, după ce între acesta și Gheorghe Dincă au existat mai multe apeluri în perioada anterioară morții Alexandrei!!!

E urâtă nu-i așa? Și e de competența prefectului de Olt, pentru că Serviciul Public Regim Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor Olt se află în subordinea Prefecturii Olt. Deci, Angela Nicolae este șeful lui Florin Hoară, deci prefectul este obligat să iasă cu o poziție publică cu privire la situația în care se află unuol din subalternii săi(nu vorbim de portar!). Dar ce să vezi, domnu’ Hoară nu, plecată e și doamna prefect. Unul într-un concediu medical începând chiar de azi -despre care s-a aflat la nivelul Prefecturii Olt de la locțiitorul acestuia, potrivit subprefectului Florin Dumitru- iar celălalt este la o ședință. Așadar indisponibilă până luni, zice tot subprefectul, când PROBABIL va exista și o discuție privind situația șefului de la Serviciul de Permise Auto.

Cu toată prezumția de nevinovăție de care beneficiază șeful de la Permise(n.n. poate a vrut omul terenu’…), faptul că oficial a fost audit pentru că a purtat mai multe discuții telefonice cu presupusul criminal al celor două fete, este o situație ce TREBUIA lămurită de ieri și nu mâine, cu atât mai mult nu luni! O ședință l-a ”împiedicat” și pe fostul adjunct al IPJ Olt, Nicolae Alexe, să ajungă la Caracal și ulterior în curtea presupusului criminal s-au găsit doar oase și cenușă. Acum da, doamna prefect IMPUNEA un comunicat de presă. Chiar și fără combinezon! Nu simțiți nevoia să vi se întimpărească în minte și atribuțiile funcției pe care ați fost dusă? Altfel, de ce doar Neacșu a putut fi demis?

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!