Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

PROGNOZA LUI STĂNESCU: SE STRÂNG RÂNDURILE SAU SE RUPE PISICA ÎN DOUĂ?

26. septembrie. 2019

Am promis și ne ținem de cuvânt. Să înțelegem(sau cel puțin să încercăm) cum a vrut Paul Stănescu să schimbe… ” Prognoza” și ce i-a ieșit sau mai bine zis ce nu i-a ieșit. Când și–a luat angajamentul că ”va rezolva” el totul(fix în seara zilei de 17.09.2019- când a fost publica list proiectelor aprobate pentru finanțare din FDI) nu a făcut-o pentru că a crezut în șansele de reușită ci doar pentru a liniștii apele, pentru a-i face pe unii care păreau că și-au ieșit din… matcă, să mai tragă puțin aer în piept și să-și regândească poziția. Să nu fim greșit înțeleși, nu a făcut asta din prea multă grijă pentru respectivii sau pentru eventuale repercusiuni pe care le-ar fi atras o ieșire a lor … din decor, ci doar din dorința lui deja greu de înțeles, de a fi singurul care joacă la ruletă viitorul și poziția Oltului, și de a nu-i încurca cine ploile! Revenind la ”rezolvarea” promisă, apropos de celebrul CEX în care promitea pe onoarea lui de președinte că își va rupe cămeșa de grija primarilor lăsați cu dinții la gard, nu doar că n-a schimbat cu nimic lista dar, zic surse, că și-a și furat-o grav de la colegi. Nu ai cum să te duci în CEX și să te declari nemulțumit de lista lui Ghizdeanu când Oltul a primit 247 milioane în timp ce alții, spre exemplu Bacăul(aleatoriu)- 3 proiecte, respectiv 37,7 milioane lei. Alții nu cunosc și mai ales nu sunt interesați de jocurile politice de la Olt, deci nu în CEX ar fi trebuit să pozeze în războinic Stănescu. Poate ar fi fost cu mult mai bine(și pentru credibilitatea sa) ca lucrurile să se tranșeze la Băneasa. Prietenii știu de ce, știu și în care birou. Restu… e poveste. Cum la fel este și varianta a doua de lucru, mai exact ”lista lui Stănescu”, deloc cu mult diferită de cea a consilierului. Și pe una și pe cealaltă regăsim Vișina. Iar în ordinea numerelor de pe listă, dacă la admiși era de exemplu Cezieni, rămâneau tot atât de puțini bani câți ramân dacă scazi din toată suma proiectul de la Vitomirești. Rămâneau deci fonduri doar pentru Tia Mare, Valea Mare, vecina Vișina, Vâlcele și poate Osica de jos(precizare: în funcție de nr.crt de pe listă, pentru că erau înșiruite toate). Așadar cu una sau două localități în plus ori în minus, tot ar fi rămas pe dinafară restul primarilor din Olt. Întrebarea fiească în aceste condiții este: în jurul a ce s-a iscat nebunia? Să fie constructorul? Oricum, doar ca o paranteză, Adi Barbu și Mircea Ungureanu au demonstrat că știu și pot lucra și împreună când e vorba de a colecta bani publici(VEZI foto).

Dacă nu era lista 1 și era lista 2 mai erau suspiciuni rezonabile? Tot pe ”metode parafate” domnu’ executiv al PSD Olt? Dacă nu erau Iordache și ”Pisicu” cine se ocupa de campanie? Cine era ”invitat” să preia ”programul de activități ” ? Ori suntem… lupi, ori nu mai suntem… tineri?! Sau se aplică din nou politica struțului și ”strângem rândurile” din nou? Cine? Cei cu sacii în căruță(lista aprobată), cei în așteptare(cu promisiuni pentru următoarea tranșă… cândva) sau cei lăsați cu ochii în soare? Care să strângă mai tare rândurile doar pentru că așa-i din nou pohta lui nea’ Paul?

Iar în altă ordine de idei, în ce notă să privească cetățeanul acest ”indemn” , venit așa… peste noapte, la cateva zile după CEX -ul în care Stănescu a făcut doar puțin zgomot pentru nimic și mai ales la mai puține zile de la comunicatul de presă în care Oprescu începe cu lista FDI și încheie cu… campania electorală pentru prezidențiale. Oare s-a luat la țintă ”țapul ispășitor” a tuturor ”relelor” pricinuite de Organizația PSD Olt și s-a trecut deja la treabă? Întrebăm, nu dăm cu paru’!


Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!