Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

8 CU NOROC LA PROGNOZĂ! GHINION… STĂNESCU!

18. septembrie. 2019

Iar a înfrânt Paul Stănescu. Iar de data aceasta a făcut-o într-un mare stil. Periculos de mare! Dacă nici acum nu se vor trezi unii, și-i vor da în continuare cec în alb să-și dea cu tesla…, de teslă pot pieri! Politic bineînțeles! Marți s-au strigat beneficiarii proiectelor aprobate pentru finanțare din Fondul de Dezvoltare și Investiții, la dispoziția Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză. Ultima strigare înainte de alegerile prezidențiale, ultima speranță a primarilor posibil chiar și înainte de locale! Aproape ca la alba neagră, cu singura diferență că s-a jucat cu două liste. Cel puțin la Olt. Una cu care a defilat Stănescu toată săptămâna trecută împrăștiind în stânga și-n drepata promisiuni de reușită la finanțare. Normal că a fost vorba de promisiuni deșarte. Să fim realiști totuși și mai mult, cum îi place lui Stănescu să glăsuiască, să fim oameni sănătoși la cap: în care masă mai poate încă liderul tolerat la conducererea PSD Olt să dea cu pumnul(n.n. exceptând CJ Olt și Primăria Slatina unde se merge pe principiul slugărniciei absolute-”da șefu’”)? Și dacă dă… care-i rezultatul? O vânătaie în plus! Nu pe persoană fizizcă- doar jocul se desfășoară așa, durerea o simt cel mai rău primarii și restul celor din organizația județeană care se pregătesc de zor din nou cu arma la picior să-l satisfacă încă o dată pe domn’ președinte la procente. Ce-a avut Stănescu pe listă a rămas… pe listă! De la Prognoză a ieșit altceva! Șoc pentru unii, satisfacție maximă pentru alții. S-a demonstrat în timp că cea mai bună armă împotriva unui lider(unor lideri!) județeni sunt primarii care funcționează pe principiul ”frate, frate, dar brânza e pe bani”! Tot pe bani e și susținerea unui lider sau altul, bani pentru proiecte în localitățile pe care le administrează și care azi, când umbrela partidului e mult prea ciuruită, sunt singura speranță în câștigarea unui nou mandat!

Ca o mică paranteză, să explicăm cam cum funcționează lucrurile cu proiectele finanțate prin granturi acordate de Fondul de Dezvoltare și Investiții? Cam pe principiul ”prinde orbu’ scoate-i ochii”. Și asta grație celebrului Ordin din 16 aprilie care stabilește normele metodologice pentru aplicarea prevederilor legate de funcționarea Fondului de Dezvoltare și Investiții, fond înființat prin faimoasa OUG 114/2018 (ordonanța lăcomiei). Autorul moral, să nu uităm, cel mai creier din câți inculpați trimiși în judecată pentru șpăgi, ligouri și tablouri a avut PSD-ul! Practic, granturile vor putea fi direcționate și prioritizate discreționar de Ion Ghizdeanu, omul creierului de la conducererea Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, către solicitanți. În acest sens, ordinul prevede că ”încadrarea în domeniile prioritare se stabilește de către CNSP prin ordin al președintelui acesteia”(!!!)

Închizând paranteza, cum spuneam, celor mai mulți dintre primarii Oltului li s-au năruit planurile. Nu e jocul lor(n.n. se duce pe două direcții- financiar și politic!!!), dar ei sunt pionii sau cum ar zice unii… victime colaterale. Numai 8 au fost cu noroc. Pe sprânceană! Că doar nu mai există vreun creier, indiferent cât se spălat ar fi el, care să creadă că azi Vâlcov se dă de ceasul morții pentru binele primarilor. N-a făcut-o niciodată, de ce ar începe azi! Interesul e pur financiar! Punct! CPentru că, din cele 8 proiecte, cu excepția a două dintre ele- pentru Înființare sistem de distribuție gaze naturale și respectiv
Extindere rețea gaze naturale,- celelalte șase- au un singur numitor comun. Să nu ne… pisicim inutil,zic! Și acum că am încheiat cu planul financiar, să purcedem la cel politic căci au și cele două excepții rolul rol în joc. Nu sunt nici ele întâmplătoare. La Pleșoiu excepția e pentru tata socru, merită și finu’ Onică o mică atenție din partea nașului Vâlcov. Iar la Vișina, aici se încearcă trimiterea după fentă. Una care să-i pună în cârcă lui Stănescu ”trierea” proiectelor, și implicit toți primarii rămași pe din afară care n-au întârzâiat la scurt timp de la apariția listei să-și exprime cu voce tare nemulțumirea. Are, așa cum arătam mai sus, păcatelele lui liderul de la Olt, dar nici un merit în ceea ce privește lista proiectelor apobate ieri la finanțare! Noroc că frații Ciocan s-au transformat în ultimul timp în adevărați psihologi, gata oricând să le arate calea de urmat nemulțumiților!Lupii tineri, atenție la teslă!!!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!