Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

RECURSUL LUI VÂLCOV-AMÂNAT PE MOTIV DE CCR…

17. septembrie. 2019

Completul de 5 judecatori a amânat marți dosarul în care Vâlcov este judecat pentru fapte de corupție deoarece Curtea Constitutională nu a motivat decizia în cazul completurilor nespecializate în astfel de fapte . Decizia în faza de fond de condamnare a inculpatului la 8 ani de închisoare a fost dată de un astfel de complet.

Cum ne-a obișnuit deja, Darius Vâlcov n-a fost prezent nici de data aceasta în sala de judecată deși la termenul anterior judecătorii
i-au pus în vedere să se prezinte la instanţă pentru a-şi exprima punctul de vedere, în sensul de a preciza dacă doreşte să dea declaraţie în această fază procesuală, iar în cazul în care nu se poate prezenta la instanţă să depună o declaraţie autentificată din care să rezulte, fără echivoc, poziţia acestuia cu privire la acest aspect. Nici Minel Prina nu a fost prezent, mizând probabil pe aceeași decizie de amânare până la motivarea deciziei CCR. Prima cerere de amânare a fost formulată de avocatul lui Vâlcov, ceilalți apărători optând pe aceeași concluzie. Deși reprezentantul DNA a susținut că nu se impune amânarea, martorii fiind încuviințați la termenul anterior, după deliberare completul a dispus amânarea până pe 15 octombrie. Au existat însă și opinie separată, doi dintre cei 5 magistrați opinând că nu se impune amânarea întrucât ” la momentul admiterii probelor era cunoscut motivul de apel astfel că instanta ar putea sa treacă la dezbaterea apelului, la termenul de astăzi ar fi trebuit sa trecem la administrarea probelor”.

Din cei patru martori citați la termenul de marți au fost prezenți doar Ramba Andrei, Ramba Virgil și asociatul lui Teodor Berna.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!