Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

EFECTUL ”CARACAL”?! DOMNU’ NEȚOIU, PENSIONARE PE MOTIV DE… SUSPICIUNI REZONABILE?

12. septembrie. 2019

La aproape două luni de când a fost promovat adjunct l IPJ Olt, Nețoiu se cere la pensie. Știrea e de actualitate, mișcarea… veche! Tocmai ce-au testat-o soții Mirea, unul fost șef al Poliției Caracal, consoarta la Secția de Poliție Rurală Osica de Sus( unde este arondată și comuna Dobrosloveni) care la scurt timp de la izbucnirea scandallui Caracal s-au cerut scoși de pe ștatul deplată. Asta nu i-a făcut însă scăpați și de răspunderea penală, Violeta Mirea fiind pusă zilele trecute sub acuzare de Secția Specială  pentru abuz în serviciu. Nici pe ei, nici pe cel care se afla la momentul 26 iulie la cârma IPJ- Nicolae Alexe, și se pare că în continuare mai sunt și alții cărora ”cazul Caracal” le dă fiori reci. Iar în acest ”se pare” spun unele voci că se încadrează și cerea de pensionare a nepotului Nețoiu’ depusă pe repede înainte și cu aplicabilitate imediată- începând cu 16 septembrie. Același Nețoiu care pe 26 iulie era Şef al Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Olt!!! Care serviciu ce atribuții are el? Are multe! Avea, sau cel puțin trebuia să aibă, și în cazul Caracal.

” • Direcţia de Investigaţii Criminale organizează, coordonează, îndrumă şi evaluează activitatea structurilor de investigaţii criminale pentru combaterea infracţiunilor îndreptate împotriva persoanei, patrimoniului, autorităţii etc., precum şi a celor care aduc atingere unor relaţii privind convieţuirea socială(…)• Execută direct, coordonează, sprijină şi evaluează activităţile operative şi de cercetare pentru identificarea autorilor în cauzele privind: infracţiuni contra vieţii, sănătăţii şi integrităţii corporale(…)”

Cum? Combaterea infracţiunilor îndreptate împotriva persoanei,
infracţiuni contra vieţii, sănătăţii şi integrităţii corporale? Pe scurt cazul Caracal( n.n. iar acestea sunt doar câteva din direcțile pe care cei care conduc acest serviciu sunt OBLIGAȚI să le urmărească. )? Până la acest moment, oficial încă nu s-a comunicat ce rol a jucat Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Olt în cazul Caracal, dar mai ales cum NU L-A JUCAT. De la fostul ministru de Interne, Nicolae Moga am aflat că Nicolae Mirea a fost destituit pentru modul defectuos în care a coordonat în primă fază operaţiunile poliţiştilor din Caracal angrenaţi în căutarea Alexandrei. Pe Nețoiu oare l-au avansat pentru că NU A COORDONAT DELOC acțiunile desfășurate? S-a încurcat la acel moment ordinul de destituire cu cel de numire iar în cele din urmă ”niște unii” s-au prins că nu se impunea avansare ci dimpotrivă, poate o cercetare? Poate era și domnia sa tot la un bilanț sau poate a așteptat tot ora șase dimineața… Poate ceva a făcut dar totuși, să știm și noi oficial ce a ”coordonat” pe 26 iulie 2019! De preferat înainte de a fi emisă decizia de pensionare! Că doar nu degeaba au descălecat miercuri la IPJ Olt trimiși de la IGPR, nu-i așa?

PS. Se anunță interesantă și filiera noilor adusi de la Arges: Stan și Bălă!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!